Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gavrilă TUCHILUŞ: De 27 de ANI, nu am făcut PORUMB AŞA DE BUN!

Publicat: 20 septembrie 2017 - 09:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

An dificil cu producţii nesatisfăcătoare! La Agrimat Matca, inginerul Gavrilă Tuchiluş şi-a propus să înfiinţeze 1.200 ha de rapiţă.

Înainte de semănat, a venit o bură de ploaie şi s-a putut lucra. La o zi distanţă după recoltarea păioaselor de toamnă, a intrat la însămânţat. După arătură/scarificare, a intervenit cu un combinator de 6 m, a fertilizat şi a semănat la timp. „Am făcut ca niciodată treabă, că am primit ploaia la timp. Dacă era terenul cum este acuma, puteai veni şi cu mama Tiger-ului de la Horsch, că tot nu realizai lucrarea aşa cum trebuie. Acum sămânţa de rapiţă stă ca în sac, lipseşte apa! Aşteptăm frontul de ploi anunţat de meteorologi”, ne-a declarat cunoscutul fermier.
De puţin timp, a intrat la recoltat porumbul. Producţia este mai mare de 7 tone. Binişor! Ca şi floarea recoltată deja cu o producţie medie de 3.500 kg/ha.

Silozul de porumb - „aurul” zootehniei!
„Am făcut siloz de foarte bună calitate. De 27 de ani de când sunt aici, nu am făcut porumb aşa de bun. Cultura a avut densitatea de 55-60 mii plante recoltabile la hectar; când am terminat recoltatul, plantele erau verzi! Am pregătit celulele şi în zece zile le-am umplut cu aproape 10.000 tone. Am pus inoculant, am acoperit şi împachetat foarte bine, stă ca în vid. Pentru văcuţele noastre este aur, nu altceva! Am depozitat şi 1.700 tone de lucernă. Îmbucurător este faptul că preţul laptelui a început să crească, să mai recuperăm din deficit”, ne-a declarat vădit uşurat producătorul agricol gălăţean.
Preocuparea pentru modernizarea sectorului animalier este una constantă la Agrimat.

Ce planuri are Gavrilă Tuchiluş, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 1660 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?