Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fraţii ZIFCEAK: Agricultura este şi o chestiune de suflet!

Publicat: 03 august 2017 - 16:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii iulie, campania de recoltare a culturilor de toamnă se desfăşura cu intensitate sporită la societatea Maxagro din judeţul Timiş, administrată de fraţii Ianco şi Iojic Zifceak. 

Ianco ne-a spus că nu a semănat orz anul acesta, aşa că secerişul a debutat cu rapiţa, cultivată pe 1.500 de hectare. Lucrarea era în curs de finalizare. A început cu o flotilă de şapte combine, dintre care una s-a defectat. „Recoltăm de o săptămână şi jumătate. Producţia am evaluat-o la aproximativ 4 tone la hectar; ceva mai slabă decât media de anul trecut. Atunci m-am închis la mai bine de 4.500 kg/ha”, ne-a declarat Ianco Zifceak în momentul recoltatului. La final de campanie, producţia medie a fost de 3.700 kg de rapiţă/hectar.

Ianco-si-ioji_b

Cu toate că deţine spaţii de depozitare suficiente, cunoscutul producător agricol a precizat că va vinde recolta de rapiţă. Are contract încheiat pentru cea mai mare parte din producţie. Pentru a transporta 6.000 de tone de rapiţă, a avut nevoie de patru garnituri de tren.
În data de 3 iulie a intrat la recoltatul grâului. La acel moment, fermierul bănăţean era destul de convins că va aduna de pe fiecare hectar peste 7.000 kg. Şi cum Ianco Zifceak nu se joacă deloc cu vorbele, fiind un om al faptelor, la finalul secerişului, producţia obţinută a coincis cu cea estimată. Însă grâul a luat calea depozitelor, în aşteptarea unui preţ mai bun faţă de cel de 0,65 lei/kg oferit la recoltare.

maxagro2_b

Ianco Zifceak cultivă şi două sute de hectare de loturi semincere la grâu, pentru a-şi produce singur sămânţa de care are trebuinţă. „Anul acesta am organizat mult mai bine campania de seceriş, am optimizat recoltatul şi transportul recoltei din câmp. Ne-am dotat cu două noi combine. Am avut o iarnă mai grea şi producţiile sunt mai mici cu 20 la sută faţă de anul trecut. Dar, una peste alta, e bine. Ne-a ferit Dumnezeu de vijelii şi de grindină până ce am adunat producţia din câmp!”, ne-a declarat cultivatorul timişean.

maxagro1_b

Pe larg despre ferma fraţilor Zifceak şi cum au reuşit să obţină 2 milioane profit net, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-15 august 2017!

Vizualizat: 4894 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?