Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Floarea soarelui high-oleică

Publicat: 09 martie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Franța este lider în producerea de floarea soarelui având conținut ridicat de acid oleic (high-oleică) în Europa. În Franța, 70% din piața de floarea soarelui a devenit high-oleică, cu o creștere prognozată de până la 80% până în anul 2020!

Click pe poza pentru galerie!

Un astfel de succes a fost posibil datorită unei cereri puternice și durabile, susținută de parteneriate între industrie, fermieri și producători de semințe. Euralis este astăzi al doilea jucător pe piața semințelor de floarea soarelui high-oleică din Franța, cu 17% cotă de piață.
Ca urmare a unei expansiuni a cererii mondiale de ulei cu conținut de acid oleic, suprafețele de floarea soarelui cu conținut ridicat de acid oleic (high-oleică) au crescut la scară largă în toată Europa. În 2015, aproape 1,4 mil. ha au fost cultivate în Europa.

Câștigă prin parteneriat cu Euralis!
Genetica EURALIS și investițiile în cercetare permit companiei să onoreze cererea pieței propunând hibrizi de floarea soarelui cu conținut ridicat de acid oleic (high-oleici) inovatori și productivi pentru toate segmentele culturii de floarea soarelui. În plus față de productivitate, hibrizii Euralis se axează pe conținutul foarte ridicat de acid oleic, peste standardul solicitat de procesatori.
Mai mult decât atât, compania a investit în dezvoltarea de hibrizi cu rezistență genetică la Orobanche >rasa G și/sau cu rezistență la erbicide, hibrizi cu sistemul de producție Clearfield® și Clearfield® Plus. Euralis a lansat, anul trecut, OR Master® Concept care cuprinde semințe și soluții de elită în lupta pentru prevenirea și combaterea Orobanche. Anul acesta, compania a lansat și OR Master® App, o aplicație care vine în sprijinul fermierilor, ajutându-i să aleagă cel mai adecvat hibrid de floarea soarelui, în raport cu riscul atacului de Orobanche din câmpul respectiv. Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play (Android) și App Store (iOS) și funcționează și offline.

Gama Euralis de hibrizi de floarea soarelui high-oleică
ES BALISTIC CL - cel mai cunoscut hibrid high-oleic din piață, prezent încă din anul 2010, este un hibrid semitimpuriu cu sistem de producție Clearfield® și conținut de acid oleic de 89%. Potențial genetic de producție: 5.200 kg/ha.
ES ANGELIC CL este un hibrid semitimpuriu cu sistem de producție Clearfield®. Acest hibrid are un conținut de acid oleic de 89% și rezistență genetică la Orobanche până la rasa F. Potențial genetic de producție: 5.000 kg/ha.
ES GRAFIC CL este un hibrid semitardiv cu sistem de producție Clearfield®. Acest hibrid are un conținut de acid oleic de 89% și rezistență genetică la Orobanche >rasa G. Potențial genetic de producție: 5.300 kg/ha.
ES TEKTONIC CL este un hibrid semitardiv cu sistem de producție Clearfield®. Acest hibrid are un conținut de acid oleic de 88% și toleranță excelentă la boli. Potențial genetic de producție: 5.300 kg/ha.
ES POETIC CLP este un hibrid semitimpuriu cu sistem de producție Clearfield® Plus. Acest hibrid are un conținut de acid oleic de 89% și toleranță excelentă la frângere. Potențial genetic de producție: 4.900 kg/ha.
Toți hibrizii de floarea soarelui high-oleică EURALIS au un conținut ridicat de acid oleic, peste pragul admis de 80-82% solicitat de către procesatori!BENEFICIILE CONSUMULUI DE ULEI CU CONȚINUT RIDICAT DE ACID OLEIC
• Consumul de acid oleic, care este un acid omega 9 mononesaturat, are rol protector împotriva bolilor cardiovasculare.
• Uleiul cu conținut ridicat de acid oleic are și un conținut ridicat de vitamina E care crește imunitatea și îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular.
• Consumul zilnic de ulei provenit din floarea soarelui high-oleică are ca rezultat scăderea nivelului colesterolului cu 10-15%.
Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 1133 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!