Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Floarea-soarelui confirmă

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 19:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• fermierii ies în câştig cu genetica Syngenta

Cultura de floarea-soarelui a devenit în ultimii ani din ce în ce mai atractivă pentru fermierii români, prin stabilitatea oferită de preţurile constante de valorificare la momentul recoltării, cât şi prin prisma toleranţei sporite la secetă. Floarea-soarelui nu dezamăgeşte, oferind producţii constante şi siguranţă fermierilor.

Floarea soarelui_b

Totodată, nu trebuie uitat că această cultură vine la pachet cu o serie de riscuri cauzate fie de rotaţia în asolament scurt cu ea însăşi (2-3 ani) sau cu o altă plantă oleaginoasă, fie de condiţiile climaterice din ce în ce mai vitrege.
Lăsând vremea la o parte şi toate problemele specifice pe care le impune, pământul va rămâne aici, de aceea trebuie să ne îngrijim de el cât mai bine, deoarece nu l-am moştenit de la părinţi, ci l-am luat cu împrumut de la copiii noştri, aşa cum prea bine spunea Antoine de Saint-Exupery. Acolo unde există grijă, iubire şi respect faţă de pământ iar fermierii sunt implicaţi în ceea ce fac, deschişi către ultimele inovaţii în agricultură şi respectă bunele practici agricole, cultura de floarea-soarelui confirmă şi depăşeşte toate aşteptările. Satisfacţia producţiilor foarte bune obţinute de fermieri, cu indici ridicaţi de calitate, este şi satisfacţia noastră, a celor ce lucrăm în Syngenta. De la cercetători, până la cei care iau la pas câmpurile în lung şi în lat, cu toţii căutăm să aducem în fermele dumneavoastră calitatea şi angajamentul nostru pe termen lung pentru un parteneriat solid şi de încredere.
Încrederea pe care ne-o acordaţi, confirmată şi de faptul că Syngenta este numărul 1 la nivel global în cultura de floarea-soarelui, având unul dintre cele mai complete şi complexe portofolii din România, ne motivează să continuăm ce am început acum mai bine de 10 ani, să creştem productivitatea culturii dumneavoastră.

Alege hibrizii Syngenta!
• În anul 2017 am lansat hibridul SY Diamantis în segmentul Clearfield, un hibrid semi-timpuriu, cu toleranţe la principalii agenţi patogeni, robust, cu vigoare bună la răsărire, aparat foliar bine dezvoltat şi toleranţă la secetă. Rezultatele obţinute anul acesta în condiţiile tehnologice din fermă au confirmat potenţialul genetic cu producţii şi de 5400 kg/ha.
Cu SY Diamantis întregim portofoliul Clearfield, din care fac parte hibrizii NK Alego, NK Adagio şi, nu în ultimul rând, NK Neoma, hibrid de referinţă pentru întreaga ţară, prin prisma stabilităţii şi a productivităţii constante an de an.
• Când spunem Clearfield Plus, spunem SY Neostar şi SY Bacardi, doi hibrizi care, la doi ani de la lansare, reprezintă un reper pentru acest segment, identificându-se cu fermierii intensivi care vor maximul din cultura de floarea-soarelui. Cu o genetică de ultimă generaţie, cei doi hibrizi nu trebuie să lipsească din nici o fermă, susţinând performanţa şi excelenţa în agricultură.
• În segmentele Clearfield şi Clearfield Plus, Syngenta se remarcă şi prin hibrizii High-Oleic, SY Experto, SY Talento şi SY Gracia CLP, produşi cu un nivel la fel de ridicat al productivităţii ca şi hibrizii linoleici. Nevoia de ulei cu un conţinut ridicat de acid oleic este în creştere la nivel european, lucru pe care l-am putut observa în campania de recoltare din această toamnă, prin bonificaţia oferită de achizitori. Luând în calcul regulile mult mai stricte legate de recepţia calitativă din baze a acestui tip de seminţe de floarea-soarelui, fermierii cultivatori de hibrizi High Oleic Syngenta nu au întâmpinat probleme. Conţinutul de acid oleic poate atinge 90-91%, valorile medii situându-se în jurul a 84%-86%, peste limita impusă de procesator.
• Şi, nu în ultimul rând, când spunem floarea-soarelui Syngenta, spunem Sumiko şi Subaro, doi hibrizi special creaţi pentru tehnologia Express, remarcaţi de fermieri încă de la lansare, acoperind în portofoliul nostru un segment important, atât semi-timpuriu (Sumiko), cât şi semi-tardiv (Subaro).

Text şi foto: Syngenta

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)

Vizualizat: 1113 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?