BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Floarea soarelui: aliatul densității în cursa pentru recolte bogate

Publicat: 02 mai 2021 - 15:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Densitatea plantelor este primul component al randamentului la floarea soarelui. Acest element al productivității trebuie susținut printr-o fertilizare adecvată. Când, cum și ce produse aplicăm?

floarea soarelui densitate timacagro_b

Contextul climatic și economic creează oportunități pentru înființarea culturii de floarea soarelui.

Pentru maximizarea producției, o cerință esențială este aplicarea unei tehnologii adaptate la condițiile pedoclimatice, astfel încât planta să valorifice la maximum condițiile oferite, atât ca suport nutrițional, cât și ca protecție a culturii împotriva bolilor, dăunătorilor și a buruienilor.

 

Primul factor al productivității


Este bine cunoscut că principalele componente ale randamentului acestei culturi sunt densitatea, numărul de boabe pe calatidiu și masa a 1000 de boabe, conținutul de ulei. Densitatea plantelor este primul component al randamentului, fiind de altfel promotorul celorlalte componente.

Densitatea este influențată de respectarea unor reguli agrotehnice caracteristice pentru această cultură, dar și de adaptarea acestora în funcție de zona pedoclimatică. Respectarea acestora creează premisele unei culturi cu o densitate optimă și o uniformitate a plantelor care vor duce la o serie de avantaje în etapele următoare.

 

Agrotehnica susține densitatea


Pentru o abordare profesionistă în recomandarea soluțiilor de fertilizare este important să amintim de biologia plantei, fiziologia și consumul specific. Ce aspecte urmărim?

  • • în primele faze de vegetație, sistemul radicular se dezvoltă mai rapid comparativ cu cel foliar;
  • • acordați importanță plantei premergătoare (cu consumurile specifice în elemente nutritive);
  • • aprovizionarea solului cu elemente nutritive;
  • • proprietățile fizice și chimice ale solului;
  • • epoca de aplicare;
  • • metoda de aplicare.

 

Ce produse recomandă specialiștii în nutriție?


Țînând cont de criteriile menționate anterior, specialiștii în nutriție vegetală Timac Agro recomandă pentru fertilizarea de bază produsele din gamele Eurofertil, Duofertil, Top Phos.

logo TOP-PHOS timac

Pentru o răsărire rapidă și o evoluție bună a tinerelor plante, biostimulatorii microgranulați pot oferi o variantă în maximizarea primului component de randament - densitatea culturii și uniformitatea acesteia odată cu semănatul.

logo fertiactyl timac

După răsărire, Gama Fertiactyl duce la dezvoltarea suportului plantei atât nutrițional, cât și mecanic. Să nu uităm de caracteristica biologică - dezvoltarea sistemului radicular cu viteză mai mare decât a celui foliar în primele faze de vegetație!

logo duofertil timac

Pentru o bună dezvoltare a sistemului radicular - fosforul - este elementul principal și totodată cel vulnerabil, absorția lui fiind influențată de mai mulți factori restrictivi (apă, temperatură, pH).

 

Contactați cu încredere specialiștii Timac Agro România. Dispunem de toate instrumentele necesare pentru a vă sprijini în teren și a va oferi soluțiile cele mai potrivite în vederea creșterii profitabilității fermei dumneavoastră!

Logo Timac 15 ANI

un articol de TIMAC AGRO ROMÂNIA

mai multe pe această temă www.ro.timacagro.com

Vizualizat: 546 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?