Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fix din pix se umple hambarul!

Publicat: 26 septembrie 2018 - 12:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Când realitatea dă cu cifrele de pământ, e semn clar că undeva, cineva a greșit profund. Cu atâtea probleme nerezolvate ale agriculturii, care se reportează de la un mandat la altul, când apare o nouă criză centrul de interes se tot mută. Până când, aparent, peste chestiunile nerezolvate se așterne uitarea...

În realitate însă nu e deloc așa! Când ți-e lumea mai dragă îți dai seama că vai, cadastrarea României a rămas tot într-un punct mort. Ce se întâmplă cu marea măsurătoare a terenurilor pe banii statului? Nimic. Ați mai auzit ceva în ultima vreme? Să reformulez... la ce haos e în catastifele funciare ale țării și la ce golănii se fac pe bani publici și europeni cu terenurile agricole, cine are oare interesul să mai frâneze puțin soluționarea juridică a pământurilor? Asta în timp ce tinerii ni se întorc prin sate, la îndemn electoral, și s-ar apuca de agricultură, dar pe ce? Au intrat hectarele la apă și le-a stors subvenția de puterea productivă, încât stau bietele pârloagă pe acte și contracte dubioase, în loc să fie lucrate pe bune, de cei care se mai zbat să dea PIB-ului procente din agricultură!

Apoi vine pesta, o, da! Păi, domnule Daea, Petre Daea, cine v-a pus să vă băgați singur și nechemat într-o oală sub presiune? Apelul ar fi trebuit să fie unul politic, să se ungă nițel rotițele ANSVSA-ului și să se urce călare pe situație, nu să vă justificați dvs. neputința în fața populației rămasă fără porci în cocină. Pentru că nu era cazul! Am ascultat, am tăcut, am încercat să înțeleg, dar incompetența autorităților este mult prea evidentă! Și, sincer, nu mi se pare normal să nu răspundă nimeni. Ba să cadă capete, multe capete care nu și-au făcut datoria în toată perioada asta! „Se aplică măsuri ca la carte” - care carte, domnule? Nu se aplică nimic, ci doar se încearcă, evident fără prea multe rezultate, mușamalizarea neputinței și a ignoranței celor care s-au culcat pe o ureche, pesemne gândind că o să fugă pesta de România din cauza mirosului...

Mirosul de la ferme, desigur! Cel pentru care s-a inventat o nouă lege. Ca și cu distanțele față de exploatațiile zootehnice elaborate de Ministerul Sănătății, după un calcul din vârful peniței! Astea probleme cu care se confruntă fermierii, stimabile ministru, nu raportările pe hârtie cu cât de tare e România la producții. Foarte bine că este. Dar, întreb atunci, de ce naiba importăm în draci cereale, legume, fructe, porci și exportăm în continuare materie primă? Ca să aibă INS-ul cifre pe plus?! Sau chiar nu avem ce face cu ditai producția? Ce mecanism de piață o fi și ăsta, că zău că nu-l înțeleg...

A tras cineva linie după Mangalița, tomata, lâna și oaia bucălaia? Mă tem că dă cu minus... Altfel nu-mi explic de ce atâția oameni nemulțumiți... Lume rea, dom'le, lume rea.
Dar, cum zice o vorbă adaptată nevoilor noastre, unde nu-i cap, vai de porcii noștri!

intravilan_b

CARICATURA EDIŢIEI by Radu Clețiu

Vizualizat: 1188 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?