Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fertilizarea foliară a porumbului în 4 pași

Publicat: 15 mai 2020 - 16:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Securizați-vă profitul asigurând necesarul de hrană al plantelor de porumb! Profitabilitatea porumbului ține de tehnologia de cultură!

Înainte de orice, la fertilizarea foliară a culturii de porumb, Lebosol® recomandă fermierilor produsul Lebosol®-Mix tratament semințe (N, Cu, Mn, Zn) - un tratament starter bogat în microelementele necesare unei răsăriri rapide și uniforme și bunei dezvoltări inițiale, astfel încât să se obțină plante viguroase și o producție ridicată. Doza recomandată este de 3-5 l/tona de sămânță.

 Lebosol - fertilizarea foliara a porumbului in 4 pasi_b


4 RECOMANDĂRI-CHEIE LA FERTILIZAREA FOLIARĂ A PORUMBULUI CU LEBOSOL®

 

Aplicare: între a 3-a frunză formată și faza de 4 internoduri (BBCH 13-34)

  1. Se recomandă următoarea combinație de fertilizanți foliari: 1 l/ha Aminosol® (N, K2O, 58% aminoacizi, 22 aminoacizi) + 2 l/ha Lebosol®-Bor + 1 l/ha Lebosol®-Zinc700 SC pentru: reducerea stresului, îmbunătățirea calității polenului, formarea boabelor și umplerea știuletelui. Perioada optimă de aplicare este cuprinsă între 6 și 8 frunze bine formate, începând din momentul unirii rândurilor, talia plantelor având 30-50 cm.

  2. Sunt frecvente situațiile în care după rasărirea porumbului apare fenomenul de blocaj al fosforului, faza 2-6 frunze, iar porumbul prezintă o culoare violacee. În astfel de situații, vă recomandăm produsul Lebosol®-Nutrifos (450 g/l P2O5,105 g/l Zn), în doză de 3-5 l/ha.

  3. Din Gama Lebosol®-Nutriplant, recomandăm produsul Lebosol®-NutriplantGOLD (N, P2O5, K2O, S, B, Cu, Mn, Zn, Fe + aminoacizi) pentru un aport suplimentar de macroelemente, microelemente și aminoacizi esențiali plantelor de porumb. Perioada de aplicare a acestui produs este cuprinsă între BBCH 13-34 (până la maximum al 4-lea internod format).

  4. Lebosol®-Mix Porumb SC este îngrășământul foliar sub formă de amestec de nutrienți ca suspensie concentrată și poate fi aplicat deodată cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Recomandăm aplicarea a 2-3 l/ha Lebosol®-Mix Porumb SC(B, Zn, Mn).

Logo Made in Germany _b

ERBICIDARE FĂRĂ STRES


Aminoacizii ca elemente cheie pentru diminuarea stresului dat de erbicide.

Erbicidele, îndeosebi cele sulfonilureice și hormonale, cauzează adesea stres plantelor de porumb. Pentru a ajuta planta în astfel de situații, în vederea decontaminării și compensării efectelor negative ale substanțelor active, recomandăm aplicarea de aminoacizi sub formă de Aminosol® deodată cu erbicidele.

În condiții de precipitații abundente după aplicare, erbicidele peliculare produc stres. În această situație, adăugarea de 0,4 l/ha Herbosol®, împreună cu aceste erbicide, poate preveni levigarea substanțelor active și poate prelungi perioada de eficacitate a erbicidului.

un articol realizat de Echipa Lebosol® Romania

SIGLA LEBOSOL

Vizualizat: 3125 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?