Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fertilizarea foliară a porumbului în 4 pași

Publicat: 15 mai 2020 - 16:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Securizați-vă profitul asigurând necesarul de hrană al plantelor de porumb! Profitabilitatea porumbului ține de tehnologia de cultură!

Înainte de orice, la fertilizarea foliară a culturii de porumb, Lebosol® recomandă fermierilor produsul Lebosol®-Mix tratament semințe (N, Cu, Mn, Zn) - un tratament starter bogat în microelementele necesare unei răsăriri rapide și uniforme și bunei dezvoltări inițiale, astfel încât să se obțină plante viguroase și o producție ridicată. Doza recomandată este de 3-5 l/tona de sămânță.

 Lebosol - fertilizarea foliara a porumbului in 4 pasi_b


4 RECOMANDĂRI-CHEIE LA FERTILIZAREA FOLIARĂ A PORUMBULUI CU LEBOSOL®

 

Aplicare: între a 3-a frunză formată și faza de 4 internoduri (BBCH 13-34)

  1. Se recomandă următoarea combinație de fertilizanți foliari: 1 l/ha Aminosol® (N, K2O, 58% aminoacizi, 22 aminoacizi) + 2 l/ha Lebosol®-Bor + 1 l/ha Lebosol®-Zinc700 SC pentru: reducerea stresului, îmbunătățirea calității polenului, formarea boabelor și umplerea știuletelui. Perioada optimă de aplicare este cuprinsă între 6 și 8 frunze bine formate, începând din momentul unirii rândurilor, talia plantelor având 30-50 cm.

  2. Sunt frecvente situațiile în care după rasărirea porumbului apare fenomenul de blocaj al fosforului, faza 2-6 frunze, iar porumbul prezintă o culoare violacee. În astfel de situații, vă recomandăm produsul Lebosol®-Nutrifos (450 g/l P2O5,105 g/l Zn), în doză de 3-5 l/ha.

  3. Din Gama Lebosol®-Nutriplant, recomandăm produsul Lebosol®-NutriplantGOLD (N, P2O5, K2O, S, B, Cu, Mn, Zn, Fe + aminoacizi) pentru un aport suplimentar de macroelemente, microelemente și aminoacizi esențiali plantelor de porumb. Perioada de aplicare a acestui produs este cuprinsă între BBCH 13-34 (până la maximum al 4-lea internod format).

  4. Lebosol®-Mix Porumb SC este îngrășământul foliar sub formă de amestec de nutrienți ca suspensie concentrată și poate fi aplicat deodată cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Recomandăm aplicarea a 2-3 l/ha Lebosol®-Mix Porumb SC(B, Zn, Mn).

Logo Made in Germany _b

ERBICIDARE FĂRĂ STRES


Aminoacizii ca elemente cheie pentru diminuarea stresului dat de erbicide.

Erbicidele, îndeosebi cele sulfonilureice și hormonale, cauzează adesea stres plantelor de porumb. Pentru a ajuta planta în astfel de situații, în vederea decontaminării și compensării efectelor negative ale substanțelor active, recomandăm aplicarea de aminoacizi sub formă de Aminosol® deodată cu erbicidele.

În condiții de precipitații abundente după aplicare, erbicidele peliculare produc stres. În această situație, adăugarea de 0,4 l/ha Herbosol®, împreună cu aceste erbicide, poate preveni levigarea substanțelor active și poate prelungi perioada de eficacitate a erbicidului.

un articol realizat de Echipa Lebosol® Romania

SIGLA LEBOSOL

Vizualizat: 2452 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!