Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERTILIZAREA culturilor de CEREALE păioase. Iată RECOMANDĂRILE ALCEDO!

Publicat: 28 februarie 2017 - 13:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PASII DE URMAT PENTRU O FERTILIZARE OPTIMĂ. În primul rând, fertilizarea culturilor trebuie să înceapă întotdeauna cu analiza solului, apoi cu fertilizarea de bază, la pregătirea patului germinativ.

De regulă, cerealele păioase valorifică bine solurile cu pH cuprins între 5,5 şi 6,5, iar orzul şi orzoaica până la 7,5.  La tratamentul seminţei se recomandă utilizarea MICROFERT U în doză de 2,5 l/tonă;
Utilizarea fertilizanţilor microgranulaţi concomitent cu semănatul aduce un plus de uniformitate, de nutriţie şi un start viguros al culturii pentru rezistenţa bună la iernat.

În tehnologia de fertilizare trebuie acordată o atenţie deosebită fenomenului de „foame a azotului”, dar şi la excesul de azot, care aduce iniţial o sensibilitate la frig a plantelor, apoi în urma precipitaţiilor din iarnă este complet levigat.
Pentru obţinerea unei recolte de bună calitate este bine să se administreze produse chimice pe bază de sulf şi magneziu, în special pe solurile cu conţinut mai mic de materie organică.

v-cremeneanu-alcedo-braila-_bClick pe poza pentru galerie!

Cu ocazia oricărui tratament fitosanitar se recomandă şi aplicarea foliară cu MCROFERT U sau FOLIMAX CEREALSMIX, FOLIMAX FIRST N, FOLIMAX GOLD, FOLIMAX ACTIVE PK, produse care pun mai bine în valoare fertilizarea radiculară, susţin buna funcţionare a plantei şi previn dezechilibrele nutriţionale.
Pe solurile cu pH normal sau uşor acid, sursa preferată de azot este Nitrocalcarul, în timp ce pe solurile cu pH sub 6,5 se impune amendarea calcaroasă de urgenţă, preferabil cu amendamente cu conţinut mai ridicat de magneziu.
Necesarul de fertilizare pentru o recoltă de 7-8 tone/ha este de: 120-140 kg N/ha; 90-110 kg P2O5/ha, 120-140 kg K2O/ha, însă o bună parte din necesarul de potasiu poate fi obţinut gratuit prin reîncorporarea, an de an, în sol a resturilor vegetale.

O bună parte din aceste recomandări au fost expuse de echipa ALCEDO în frunte cu Vicenţiu Cremeneanu, preşedintele Alcedo, la recentul simpozion desfăşurat la Brăila.

Vizualizat: 4430 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?