Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fertilizanţii foliari WUXAL - recolte mai sănătoase, culturi mai profitabile

Publicat: 21 mai 2018 - 17:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Teoria spune că plantele îşi iau prin rădăcini nutrienţii necesari. Totuşi, în practică, ştim că, din motive ce ţin de condiţiile meteo, de soi, sol etc., uneori culturile nu se dezvoltă aşa cum ar trebui. Pentru a preveni carenţele nutritive de macro şi microelemente ale plantaţiilor de pomi şi ale celor de legume, precum şi pentru a asigura depăşirea în siguranţă a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiţi fertilizanţi foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbţie al elementelor nutritive se apropie de sută la sută.

Fertilizanţii foliari vor susţine plantele aşa cum obiceiurile sănătoase de nutriţie ajută oamenii în perioadele solicitante.

recolte mai sănătoase_b

Wuxal Ascofol - extract de alge marine cu efect anti-stres
Wuxal Ascofol este un fertilizant foliar sub formă de suspensie concentrată, cu beneficii pentru culturile de legume şi pentru pomii fructiferi. Wuxal Ascofol conţine o cantitate însemnată de extract din alga Ascophyllum nodosum, precum şi bor, zinc şi mangan. Procesarea algelor se realizează cu mijloace tehnice blânde, ce asigură păstrarea unui procentaj foarte înalt din substanţele active naturale.
În cazul legumelor, Wuxal Ascofol ameliorează stresul apărut la transplantare şi are efect stimulator, susţinând diviziunea celulară şi înrădăcinarea. În cazul pomilor fructiferi, recomandăm aplicarea Wuxal Ascofol cu 24 de ore înainte de accidentele climatice, pentru a spori astfel rezistenţa bobocilor florilor de cais, cireş sau prun, dar şi imediat după, pentru diminuarea efectelor. De asemenea, aplicat în primele stadii de dezvoltare din primăvară, Wuxal Ascofol asigură pomilor nutrienţii necesari, datorită conţinutului ridicat de aminoacizi, bor şi microelemente, care favorizează polenizarea şi legatul fructelor.

recolte mai sănătoase_b

Beneficiile Wuxal Calcium
Wuxal Calcium este un fertilizant foliar bogat în calciu, azot, magneziu şi microelemente, pe care-l recomandăm la culturile de pomi (măr, cireş, piersic), viţă-de-vie, căpşuni, legume (tomate, ardei, castraveţi, conopidă, ţelină, salată) sau pepeni.
Calciul este necesar plantelor pentru buna dezvoltare a ţesuturilor în creştere (vârfurile plantelor, lăstari, fructe, dar şi a rădăcinilor foarte fine, care sunt şi cele mai active). Temperaturile ridicate şi slaba hidratare a culturii pot determina apariţia carenţei de calciu. Vom fi surprinşi să vedem că, deşi am aplicat la sol fertilizanţi pe bază de calciu, acesta nu este translocat în plantă (nu circulă dintr-un loc în altul), spre deosebire de alte elemente precum azotul, potasiul, magneziul sau fosforul.
Lipsa calciului poate avea repercusiuni grave asupra culturii şi a producţiei, unele dintre acestea fiind: apariţia putregaiului apical la fructe şi legume, avortarea fructelor de castraveţi, piticirea cepei şi a cartofilor, pătarea şi gustul amar al fructelor de măr, clorozarea marginală a frunzelor la salată şi varză. La tomate frunzele capătă aspect marmorat, vârfurile apicale putrezesc, iar seminţele se dezvoltă incomplet.
Dacă aceste semne au apărut în cultură, înseamnă că dezvoltarea şi productivitatea sunt deja afectate. De aceea, vă recomandăm să aplicaţi fertilizantul Wuxal Calcium din timp pentru a vă asigura o recoltă de calitate, care să vă aducă profit.
Wuxal Calcium creşte diviziunea celulară, stimulând producţia de fructe şi legume de dimensiuni mari, şi întăreşte peretele celular. Aplicând Wuxal Calcium, preveniţi pătarea în mană, creşteţi rezistenţa la boli, precum şi la depozitare şi la transport, deoarece calciul din Wuxal Calcium se absoarbe mai bine decât cel din formulările tradiţionale.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 77 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?