Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fertilizanţii foliari WUXAL - recolte mai sănătoase, culturi mai profitabile

Publicat: 21 mai 2018 - 17:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Teoria spune că plantele îşi iau prin rădăcini nutrienţii necesari. Totuşi, în practică, ştim că, din motive ce ţin de condiţiile meteo, de soi, sol etc., uneori culturile nu se dezvoltă aşa cum ar trebui. Pentru a preveni carenţele nutritive de macro şi microelemente ale plantaţiilor de pomi şi ale celor de legume, precum şi pentru a asigura depăşirea în siguranţă a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiţi fertilizanţi foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbţie al elementelor nutritive se apropie de sută la sută.

Fertilizanţii foliari vor susţine plantele aşa cum obiceiurile sănătoase de nutriţie ajută oamenii în perioadele solicitante.

recolte mai sănătoase_b

Wuxal Ascofol - extract de alge marine cu efect anti-stres
Wuxal Ascofol este un fertilizant foliar sub formă de suspensie concentrată, cu beneficii pentru culturile de legume şi pentru pomii fructiferi. Wuxal Ascofol conţine o cantitate însemnată de extract din alga Ascophyllum nodosum, precum şi bor, zinc şi mangan. Procesarea algelor se realizează cu mijloace tehnice blânde, ce asigură păstrarea unui procentaj foarte înalt din substanţele active naturale.
În cazul legumelor, Wuxal Ascofol ameliorează stresul apărut la transplantare şi are efect stimulator, susţinând diviziunea celulară şi înrădăcinarea. În cazul pomilor fructiferi, recomandăm aplicarea Wuxal Ascofol cu 24 de ore înainte de accidentele climatice, pentru a spori astfel rezistenţa bobocilor florilor de cais, cireş sau prun, dar şi imediat după, pentru diminuarea efectelor. De asemenea, aplicat în primele stadii de dezvoltare din primăvară, Wuxal Ascofol asigură pomilor nutrienţii necesari, datorită conţinutului ridicat de aminoacizi, bor şi microelemente, care favorizează polenizarea şi legatul fructelor.

recolte mai sănătoase_b

Beneficiile Wuxal Calcium
Wuxal Calcium este un fertilizant foliar bogat în calciu, azot, magneziu şi microelemente, pe care-l recomandăm la culturile de pomi (măr, cireş, piersic), viţă-de-vie, căpşuni, legume (tomate, ardei, castraveţi, conopidă, ţelină, salată) sau pepeni.
Calciul este necesar plantelor pentru buna dezvoltare a ţesuturilor în creştere (vârfurile plantelor, lăstari, fructe, dar şi a rădăcinilor foarte fine, care sunt şi cele mai active). Temperaturile ridicate şi slaba hidratare a culturii pot determina apariţia carenţei de calciu. Vom fi surprinşi să vedem că, deşi am aplicat la sol fertilizanţi pe bază de calciu, acesta nu este translocat în plantă (nu circulă dintr-un loc în altul), spre deosebire de alte elemente precum azotul, potasiul, magneziul sau fosforul.
Lipsa calciului poate avea repercusiuni grave asupra culturii şi a producţiei, unele dintre acestea fiind: apariţia putregaiului apical la fructe şi legume, avortarea fructelor de castraveţi, piticirea cepei şi a cartofilor, pătarea şi gustul amar al fructelor de măr, clorozarea marginală a frunzelor la salată şi varză. La tomate frunzele capătă aspect marmorat, vârfurile apicale putrezesc, iar seminţele se dezvoltă incomplet.
Dacă aceste semne au apărut în cultură, înseamnă că dezvoltarea şi productivitatea sunt deja afectate. De aceea, vă recomandăm să aplicaţi fertilizantul Wuxal Calcium din timp pentru a vă asigura o recoltă de calitate, care să vă aducă profit.
Wuxal Calcium creşte diviziunea celulară, stimulând producţia de fructe şi legume de dimensiuni mari, şi întăreşte peretele celular. Aplicând Wuxal Calcium, preveniţi pătarea în mană, creşteţi rezistenţa la boli, precum şi la depozitare şi la transport, deoarece calciul din Wuxal Calcium se absoarbe mai bine decât cel din formulările tradiţionale.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 23 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!