Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fermierii întreabă, FERMA răspunde: ERBICIDAREA PE TIMP DE NOAPTE

Publicat: 27 decembrie 2021 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Întrebările fermierilor sunt deosebit de importante pentru noi. Întrucât procuparea noastră numărul unu este să informăm corect agricultorii, căutăm răspunsuri corecte, avizate şi verificate.

Iar pentru asta depăşim limitele impuse de geografie sau limbă şi vă oferim informaţii actuale atât din surse naţionale, cât şi internaţionale. Iată primele întrebări şi soluţii!

 

ERBICIDAREA PE TIMP DE NOAPTE

 

Cătălin Prună din Mehedinţi: „Eu am contraziceri mari cu colegii mei pe tema erbicidării noaptea. Eu pledez pentru asta deoarece nu bate vântul, temperatura este constantă, iar pulverizarea instalaţiei este mai precisă. Ce spun specialiştii?”

 FERMIERII ÃŽNTREABÄ‚_b

Gheorghe Ghişe, redactor Revista FERMA, răspunde: ”Se erbicidează noaptea şi chiar este recomandat dacă în timpul zilei este foarte cald (temperaturi peste 25-30 grade C, condiţii în care se evaporă substanţele cu care se erbicidează). Trebuie îndeplinite totuşi câteva condiţii:

• Să existe echipamentele tehnice/maşina de erbicidat dotată pentru lucrul pe timpul nopţii (lumini, GPS);

• Să nu se facă lucrarea când este rouă, adică spre dimineaţă (mai ales în nopţile de vară).

• Important este timpul minim necesar pentru ca substanţele cu care se erbicidează să-şi facă efectul (similar cu timpul de contact necesar înainte de venirea ploii)”.

Pulverizarea soluţiei de stropit noaptea are ca principal avantaj randamentul sporit al lucrării într-o perioadă limitată de timp. Totuşi, există şi câteva precauţii pentru a evita unele riscuri.

Poţi afla mai multe despre erbicidarea pe timpul nopţii de AICI!

AI ÎNTREBĂRI? SCRIE-NE!

Ai o întrebare legată de activitatea ta din agricultură la care vrei un răspuns corect, avizat şi sigur? Scrie-ne pe adresa redactia@revista-ferma.ro şi află răspunsul în următoarele ediţii ale revistei FERMA!

 

a consemnat

PAULA CIUPAG

Vizualizat: 1476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?