Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fermierii au acces la hărțile de risc la inundații

Publicat: 23 decembrie 2022 - 20:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Mediului a prezentat recent hărțile actualizate de hazard și de risc la inundații, proiectul fiind realizat cu sprijinul Băncii Mondiale și implementat de M.M.A.P., în calitate de lider de proiect.

”Schimbările climatice sunt într-o continuă dinamică și de aceea trebuie să fim pregătiți pentru toate efectele lor. Apa este o resursă vitală pentru populație dar, în același timp, poate fi și un risc pentru comunități atunci când se produc inundații necontrolate.

 

ROL ÎN REDUCEREA EFECTELOR


Hărțile de hazard și de risc la inundații nu vor impiedica producerea acestor fenomene, însă vor putea ajuta la elaborarea unor planuri de management care să prevină sau să reducă efectele acestor fenomene. Practic, hărțile sunt, în sine, niște instrumente care vor ghida autoritățile atât în ceea ce privește investițiile în lucrări de apărare împotriva inundațiilor dar, mai ales, în planificarea urbană care va ține cont de zonele cu risc la inundații”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

 

200 DE SPECIALIŞTI IMPLICAŢI


Ministrul a adăugat că ”toate statele europene își actualizează aceste hărți, mai ales că inundațiile au început să apară și în zone în care nu au fost niciodată înregistrate astfel de fenomene. Hărțile României au fost elaborate de 200 de specialiști naționali și internaționali și sunt pasul cel mai important spre a avea, de la anul, și planuri de management care să ajute la reducerea riscului la inundații în zonele expuse din țara noastră”.

harta inundatii_b 

AGRICULTURA ŞI ZONELE DE RISC


Hărțile de hazard și de Risc la Inundații au fost elaborate pe parcursul a doi ani iar în luna septembrie 2022 au fost avizate de Comitetele de Bazin de la nivelul celor 11 Administrații Bazinale de Apă și înaintate către Comisia Europeană.
Hărțile, care sunt accesibile oricărei persoane interesate, constituie un instrument esențial pentru managementul integrat al riscului la inundații deoarece acestea sunt utilizate pentru planificarea măsurilor necesare pentru protecția la inundații, pentru planificarea modului de utilizare a terenurilor și pentru a preveni și evita noi riscuri la inundații.
Aceste hărți sunt utile fermierilor, fiindcă ei pot cumpăra terenuri agricole sau pot construi clădiri și anexe în funcție de siguranța terenurilor respective față de inundații.

Hărțile de Hazard și Risc la Inundații actualizate sunt accesibile atât fermierilor, cât și publicului larg.
Click AICI şi vezi care sunt zonele cu risc din ţara noastră!

un articol de
STELIAN RĂDESCU

Vizualizat: 715 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?