Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Exporturile agroalimentare, la cote înalte

Publicat: 09 iulie 2018 - 16:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valoarea exporturilor de produse agroalimentare ale statelor membre ale Uniunii Europene a ajuns în ianuarie 2018 la 10,6 miliarde de euro, fiind cu 4,5% mai mare faţă de perioada similară de acum un an, potrivit celui mai recent raport comercial publicat de Comisia Europeană.

 

Cele mai mari creşteri lunare (ianuarie 2018, comparativ cu ianuarie 2017) au fost înregistrate în schimburile cu Japonia (56 milioane de euro), Brazilia (48 milioane de euro), Rusia (43 milioane de euro) şi Maroc (41 milioane euro). Pe de altă parte, s-a înregistrat o scădere a vânzărilor de produse agroalimentare ale UE pe pieţele din Asia, în special în Arabia Saudită (59 milioane de euro), China (49 milioane de euro) şi Emiratele Arabe Unite (39 milioane de euro).

kalmar_b
Pe sectoare, cel mai semnificativ avans al exporturilor s-a înregistrat la produsele alimentare pentru nou-născuţi (81 milioane de euro), zahăr (67 milioane de euro), paste făinoase (58 milioane de euro) şi hrană pentru animale de companie (57 milioane de euro). În acelaşi timp, importurile de cereale (altele decât grâu şi orez) şi de fructe tropicale au crescut cu 121 milioane de euro, respectiv cu 53 milioane de euro.
Importurile de produse agroalimentare din afara blocului comunitar au totalizat 10,3 miliarde de euro, rezultând astfel un sold pozitiv de 300 milioane de euro în balanţa comercială a UE. În termeni de valoare, cel mai mult au crescut importurile de produse agroalimentare din Ucraina (cu 122 milioane de euro mai mult decât în ianuarie 2017) şi din India (64 milioane de euro în plus). În schimb, importurile din SUA, Argentina şi Indonezia au pierdut cea mai mare valoare, respectiv 191 milioane de euro, 185 milioane de euro şi 124 milioane de euro în comparaţie cu ianuarie 2017.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

 

Vizualizat: 65 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?