Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Exporturile agroalimentare, la cote înalte

Publicat: 09 iulie 2018 - 16:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Valoarea exporturilor de produse agroalimentare ale statelor membre ale Uniunii Europene a ajuns în ianuarie 2018 la 10,6 miliarde de euro, fiind cu 4,5% mai mare faţă de perioada similară de acum un an, potrivit celui mai recent raport comercial publicat de Comisia Europeană.

 

Cele mai mari creşteri lunare (ianuarie 2018, comparativ cu ianuarie 2017) au fost înregistrate în schimburile cu Japonia (56 milioane de euro), Brazilia (48 milioane de euro), Rusia (43 milioane de euro) şi Maroc (41 milioane euro). Pe de altă parte, s-a înregistrat o scădere a vânzărilor de produse agroalimentare ale UE pe pieţele din Asia, în special în Arabia Saudită (59 milioane de euro), China (49 milioane de euro) şi Emiratele Arabe Unite (39 milioane de euro).

kalmar_b
Pe sectoare, cel mai semnificativ avans al exporturilor s-a înregistrat la produsele alimentare pentru nou-născuţi (81 milioane de euro), zahăr (67 milioane de euro), paste făinoase (58 milioane de euro) şi hrană pentru animale de companie (57 milioane de euro). În acelaşi timp, importurile de cereale (altele decât grâu şi orez) şi de fructe tropicale au crescut cu 121 milioane de euro, respectiv cu 53 milioane de euro.
Importurile de produse agroalimentare din afara blocului comunitar au totalizat 10,3 miliarde de euro, rezultând astfel un sold pozitiv de 300 milioane de euro în balanţa comercială a UE. În termeni de valoare, cel mai mult au crescut importurile de produse agroalimentare din Ucraina (cu 122 milioane de euro mai mult decât în ianuarie 2017) şi din India (64 milioane de euro în plus). În schimb, importurile din SUA, Argentina şi Indonezia au pierdut cea mai mare valoare, respectiv 191 milioane de euro, 185 milioane de euro şi 124 milioane de euro în comparaţie cu ianuarie 2017.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

 

Vizualizat: 142 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?