Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Expertiza DEKALB la rapiţă - de peste 11 ani, alegerea NR. 1 a fermierilor

Publicat: 03 iulie 2019 - 10:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fiecare câmp este diferit, constant trebuie să ţineţi cont de condiţiile specifice fermei dvs. pentru o producţie profitabilă şi de succes. Cu experienţa fermierilor şi expertiza DEKALB de peste 30 de ani în soluţii inovatoare, performanţa şi productivitatea culturii de rapiţă în România au ajuns să fie vizibil îmbunătăţite.

Rapiţa este printre culturile cele mai profitabile, iar fermierii români au înţeles asta. Rapiţa DEKALB este de peste 11 ani alegerea numărul 1 în fermele româneşti. Motivele sunt multe. Pe lângă o genetică cu producţii stabile, hibrizii toleranţi la scuturarea boabelor din silicve şi multe alte caracteristici unice, acum DEKALB vine şi cu un tratament unic pentru seminţele de rapiţă.

Expertiza DEKALB la rapiţă_b
Acceleron® Seed Applied Solutions este o soluţie unică, ce vă oferă protecţia de care cultura dvs. are nevoie, ajutând-o să fie viguroasă la ieşirea din iarnă şi capabilă să facă faţă provocărilor încă de la început. În plus, oferta comercială a companiei conţine şi partea de asigurare a culturii la secetă. Nu trebuie să uităm şi de expertiza agronomică a specialiştilor DEKALB, cei care sunt zi de zi în fermele dvs.
Aşadar, vorbim de o serie de soluţii pe care DEKALB le pune la dispoziţia fermierilor pentru a maximiza profitul acestei culturi.
Pentru că totul începe de la alegerea geneticii, vă prezentăm o serie de hibrizi de top din portofoliul DEKALB de anul acesta. Hibrizi şi caracteristicile lor deosebite, care îi fac să fie numărul 1 pe piaţa românească de profil.

Expertiza DEKALB la rapiţă_b

Recomandări de hibrizi DEKALB
Rapiţa DEKALB este cunoscută pentru calităţile privind vigoarea la răsărire, dubla toleranţă la phoma şi la hernia rădăcinilor. În câmp, toleranţa la scuturarea boabelor din silicve este punctul forte al seminţei DEKALB, ceea ce duce la minimizarea pierderilor de producţie şi la evitarea problemei răsăririi samulastrei în urma scuturării seminţelor înaintea recoltării şi în timpul acesteia. Vă reamintim că în 2018, producţia record a anului a fost atinsă de ferma Trei Movile, din comuna {iclău, jud. Arad, unde hibridul DK Expression a reuşit performanţa de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%.
DK Expansion este cel mai performant hibrid ca producţii la nivel european, motiv pentru care a făcut parte dintre noutăţile portofoliului din acest sezon. DK Expansion este un hibrid semitardiv, de talie înaltă, cu un conţinut de ulei excelent şi toleranţă la scuturarea boabelor din silicve - caracteristică ce minimizează pierderile de producţie şi reduce apariţia samulastrei.
DK Extime a depăşit în România producţia de 6 tone în Arad şi a avut rezultate foarte bune în loturile de testare. DK Extime este un hibrid semitimpuriu, de talie medie, cu o excelentă rezistenţă la frângerea tulpinii, cu toleranţă la scuturarea boabelor din silicve şi un potenţial de producţie excelent.
DK Implement CL este unul dintre hibrizii Clearfield de maturitate timpurie, cu o talie medie, rezistenţă foarte bună la frângerea tulpinii şi toleranţă la scuturarea boabelor din silicve. Sistemul Clearfield reprezintă singura soluţie pentru controlul total şi îndelungat al buruienilor, inclusiv al cruciferelor (sinapis, raphanus).
DK IMARET CL este singurul hibrid de pe piaţă cu toleranţă la Lupoaie (Orobanche), care se remarcă şi prin conţinutul foarte ridicat de ulei. La doi ani de la lansarea în România, DK IMARET CL reuşeşte să rămână cel mai performant hibrid din portofoliul DEKALB CLEARFIELD nu doar în România, ci şi în întreaga zonă a Europei Centrale şi de Sud Est. În toate mediile de producţie, de la cele înalte la cele joase, consecvenţa hibridului a fost demonstrată prin depăşirea producţiilor tuturor celorlalţi hibrizi.
Pentru informaţii şi detalii, consultaţi reprezentanţii regionali ai DEKALB.

Sursa: www.dekalb.ro


ACCELERON ELITE - TRATAMENTUL IDEAL PENTRU SEMINŢELE DE RAPIŢĂ DEKALB
Acceleron Elite conţine trei elemente:
• Fungicid de biocontrol, care are o eficacitate împotriva principalelor boli, reduce pagubele provocate de puricele negru al cruciferelor şi îmbunătăţeşte înfiinţarea culturilor;
• Biostimulator, datorită căruia fosforul devine mult mai accesibil pentru plantă, asigurând o dezvoltare mai bună a rădăcinii şi contribuind la formarea unei populaţii de culturi uniforme şi sănătoase, precum şi la obţinerea unui randament maxim;
• Insecticid, ce combate principalii dăunători ai rapiţei, stimulând potenţialul productiv.
Varianta de tratament Acceleron Standard conţine doar fungicid de biocontrol şi biostimulator.

 

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 220 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?