Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EURALIS SEMINTE - portofoliul de hibrizi de floarea-soarelui

Publicat: 28 februarie 2017 - 01:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Euralis vine în întâmpinarea dorințelor fermierilor cu o ofertă completă de hibrizi de floarea-soarelui, adaptată condițiilor pedoclimatice din fiecare regiune.

Oferta de hibrizi de floarea-soarelui este una complexă, Euralis oferind atât hibrizi linoleici cât și high-oleici (cu un conținut ridicat de acid oleic).
Conceptul ORMaster® înglobează hibrizi cu rezistență genetică la Orobanche (lupoaie) pornind de la rasa F, pană la rasa > G, dar și cu sistem de producție Clearfield sau sistemul de ultimă generație, Clearfield Plus. Conceptul ORMaster® este creat special pentru zonele cu presiune ridicată de Orobanche (lupoaie), cum ar fi terenurile din sudul și sud-estul României.

EURALIS SEMINTE - portofoliul de hibrizi de floarea-soareluiClick pe poza pentru galerie!

ES Teramis CL este un exemplu de hibrid linoleic de ultimă generație, semitardiv, cu rezistență genetică la Orobanche rasa F și sistem de producție Clearfield. Are un conținut ridicat de ulei 47%, MMB 63 gr, diametru calatidiu 21 cm, semi-pendul. Un profil fito-sanitar extrem de bun, cu toleranță ridicată la stresul climatic, specific zonei de sud și sud-est a țării. Toleranță foarte bună la Phoma, Phomopsis, Sclerotinia pe tulpină și capitul. Densitatea recomandată este de 60-65.000 boabe/ha pe solurile fertile și umiditate bună și 55-60.000 boabe/ha pe cele mai sărace și cu umiditate scăzută. Producțiile obținute în 2016, condiții de cultură: 3.983 kg/ha Amzacea (CT), 4.000 kg/ha Plosca (TR), 3.648 kg/ha Lacu Sărat (BR), 4.367 kg/ha Dăbuleni (DJ), 5.230 kg/ha Scânteia (IL).
ES Balistic CL, hibrid high-oleic, cu tradiție pe piața din România, unul dintre cei mai cunoscuți hibrizi high-oleici din piață. Este semitimpuriu, hibrid cu sistem de producție Clearfield, 48% conținut de ulei, dar ceea ce îl face remarcat este conținutul ridicat de acid oleic 89%. MMB 64 gr și 21 cm diametru calatidiu, semi-pendul. Toleranță ridicată la cădere, la Sclerotinia pe tulpină și Phomopsis. Rezultate obținute în 2016: 3.351 kg/ha Vișina (OT), 3.511 Carniceni (IS), 4.014 kg/ha Diosig (BH), 3.203 kg/ha Valcele (CL) și 3.910 kg/ha Carani (TM). Recomandăm aceeași densitate la semănat ca și la ES Teramis CL.
Segmentul Clearfield Plus capătă importanță din ce în ce mai mare pentru întreaga piață de floarea-soarelui, implicit și pentru portofoliul Euralis. În această campanie de primăvară oferta Euralis numără trei hibrizi: ES Genesis CL Plus (hibrid linoleic, timpuriu), ES Poetic CL Plus (hibrid high-oleic, semitimpuriu) și cel mai nou hibrid, ES Janis CL Plus.
ES Janis CLP este varianta Clearfield Plus a deja consacratului hibrid ES Terramis CL (sistem de producție Clearfield). Hibrid semitardiv, rezistență genetică la Orobanche rasa G, conținut de ulei 47%, MMB 63 gr, 22 cm diametru calatidiu, poziție pendul. Vigoare de pornire în vegetație extrem de bună și toleranță ridicată la stres. Recomandăm acest hibrid pentru toate zonele de cultură. În loturile demo și testările din 2016 am obținut: 4.099 kg/ha Inand (BH), 4.440 kg/ha Agighiol (TL), 4.760 kg/ha Dăbuleni (DJ), 3.792 kg/ha Negrești (VS), 5.120 kg/ha Scânteia (IL).
Prezenți încă de anul trecut pe segmentul tehnologiei sulfonilureice cu ES Arcadia SU, Euralis are ca obiectiv diversificarea gamei pe acest segment, anul acesta avand în testare doi hibrizi. ES Arcadia este un hibrid cu rezistență genetică la tribenuron metil, hibrid homozigot (ambele forme parentale fiind rezistente la substanța activă), ceea ce îi conferă o toleranță foarte bună la erbicid (fără simptome de fitotoxicitate). Hibrid linoleic, timpuriu, poate cel mai timpuriu hibrid din piață, cu 66 de zile până la înflorit și 103 zile pană la maturitate. Are rezistență genetică la Orobanche rasa G. Un hibrid performant, care în primul an de comercializare a oferit producții foarte bune: 3.150 kg/ha Tișita (VN), 3.250 Frățești (GR), 3.820 Agighiol (TL), 3.404 Chiraleu (BH), 4.480 kg/ha Dăbuleni (DJ), 3.200 kg/ha Negrești (VS), 4.480 kg/ha Scanteia (IL). Recomandăm 60-65.000 boabe/ha pe solurile fertile și umiditate bună și 55-60.000 boabe/ha pe soluri mai sărace și umiditate scăzută.

Un articol furnizat de Euralis Semințe

EURALIS

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 1571 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?