Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Euralis: Campania de rapiţă de toamnă

Publicat: 06 septembrie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În luna august Euralis Seminţe, împreună cu partenerii săi, a organizat o serie de seminarii cu tema „Campania de rapiţă de toamnă - 2011”

Click pe poza pentru galerie!

La Giurgiu (11 august) seminarul a fost organizat de Euralis Seminţe, Timac Agro şi BASF. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Gheorghe Cireap, distribuitor la Romvelia şi a reunit 80 de fermieri şi distribuitori din zona Giurgiu.

Au fost prezenţi şi 5 fermieri din cooperativa agricolă Vlaşca (25.000 ha) printre care Biţă Racman, care deţine 2.400 ha teren agricol, dintre care 400 ha cultivate cu rapiţă. Discuţiile au abordat probleme legate de densitatea la semănat şi au fost evidenţiaţi hibrizii Euralis ES Alonso şi ES Mercure.

La Brăila, seminarul cu tema “Campania de rapiţă de toamnă 2011”, organizat de Euralis Seminţe, împreună cu partenerii TimacAgro şi BASF, a reunit peste 100 de persoane, distribuitori şi fermieri.

Florin Constantin, Country manager Euralis România&Bulgaria, a accentuat la Brăila greşelile făcute de agricultori la cultivarea rapiţei şi a amintit din nou densitatea, spunând că la Euralis sunt 5 ani de cercetări cu supra şi sub-populare a culturii de rapiţă.

2010 a fost un an bun pentru cultura rapiţei în judeţul Brăila. S-au cultivat 27.000 ha de rapiţă, au fost calamitate 3000 ha şi au fost recoltate 24.000 ha, cu o producţie medie de 2.650 kg/ha, a precizat Gabriela Maftei, de la Direcţia Agricolă Brăila.

La Ploieşti (12 august 2011), Euralis Seminţe a fost prezentă la seminarul organizat de firma distribuitoare de produse Euralis, Apromat S.A, în parteneriat cu Munax. Discuţile au fost deschise de către Paul Banu, administratorul Apromat.

A fost prezentată compania Euralis Semences (Franţa), de la origini până astăzi, iar prezentarea hibrizilor de rapiţă din catalogul de toamnă 2011 a fost realizată de Emil Budică, managerul Euralis Seminţe al zonei III (AG, DB, PH, IF, GR, TR).

Paul Banu a adus argumente împotriva obiceiului agricultorilor de a cultiva rapiţa cu o densitate de 50 până la 60 de plante/mp: “avantajul de anul acesta este ploaia venită în ultima săptămână, pentru că se permite o pregătire a terenului foarte bună”.

“În 2010 nu s-a semănat foarte multă rapiţă, pentru că nu s-a putut pregăti terenul, însă ca şi producţie au fost mulţumiţi. S-a recoltat o medie de 3.000-3.500 kg/ha. Produsele Euralis au fost în general bine primite şi nu mă refer doar la rapiţă. Produsele ES Mercure, ES Danube şi ES Centurion au fost cel mai bine primite în Prahova iar topul îl deţine ES Danube.

În legătură cu 2011, încă livrez, încă iau comenzi. Am insistat să iau devreme comenzile şi este mult mai bine decât anul trecut. Am deja 700 ha arvunite iar suprafaţa este în creştere”, a declarat dl. Cucuteanu de la Apromat S.A.

Seminarii Euralis s-au desfăşurat şi la Buzău, Constanţa, Bârlad, Caracal şi Alexandria.

Vizualizat: 885 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!