Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ES IMPERIO cel mai nou hibrid de rapiță Euralis din programul „Maximizarea Randamentului”

Publicat: 14 septembrie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu peste 7 mil. hectare în Europa, rapița de toamnă este o cultură importantă care combină profitabilitatea ridicată pentru agricultori cu interesul agronomic pentru rotația culturilor.

Click pe poza pentru galerie!

În 2007, EURALIS a decis să revizuiască în întregime strategia de ameliorare a rapiței de toamnă în scopul de a se plia cât mai bine pe nevoile fermierului. 

Primele produse care provin din acest nou program de ”Maximizarea Randamentului” demonstrează rezultate remarcabile. Aceste produse sunt menite să garanteze fermierilor: Performanța, Protecția și Profitabilitatea.

„EURALIS a revenit pe una dintre primele poziții printre cele mai importante companii de semințe de rapiță de toamnă și putem discuta cu adevărat despre un nou flux de produse. Noua strategie are drept scop obținerea unui efect heterozis maxim. Inspirate din procesul de selecție a porumbului, instrumente de înaltă tehnologie au fost dezvoltate pentru a ajuta amelioratorii să poată analiza noi surse genetice”, explică Thomas Foubert, șeful programului de selecție și ameliorare al rapiței de toamnă. 

Patru axe principale de acțiune au revoluționat programul de cercetare Euralis: producția, rezistența la Phoma, rezistența la iernare, conținutul de ulei și calitatea acestuia.

Astfel, lansarea primului hibrid din această nouă generație, ES IMPERIO, prin programul „Maximizarea Randamentului: Performanță, Protecție și Profitabilitate”, va permite fermierilor să beneficieze de performanțe cu adevărat crescute. Noul hibrid ES IMPERIO a obținut în loturile demo recoltate anul acesta în România, producții de peste 5.000 kg/ha, în județul Olt ajungând la peste 6.500 kg/ha. ES IMPERIO a obținut cele mai bune rezultate și în testările oficiale din anul 2015, în țări ca Franța, Polonia și Slovacia, datorită potențialului său de producție și capacității foarte bune de adaptare.

Întrucât, în Europa, atacul de Leptosphaeria maculans (Phoma) asupra culturii de rapiță de toamnă provoacă pierderi majore de producție, diminuând-o cu până la 50 la sută, hibrizii din noua generație sunt special ameliorați pentru a rezista acestui atac. {i din acest punct de vedere, pentru a beneficia de avantajele oferite de controlul Phoma, EURALIS recomandă noul hibrid ES IMPERIO.

 

EURALIS SEMINTE

www.euralis.ro

 

 

 

ES IMPERIO - AVANTAJE PRODUCTIVE

ES IMPERIO este un hibrid semi tardiv, cu potențial ridicat de producție, caracterizat prin:

• Conținut ridicat de ulei - 48%

• Conversie bună a nutrienților în biomasă

• Capacitate foarte bună de ramificare, număr mare de silicve, atât pe ramificațiile secundare cât și pe cele terțiare

• Rezistență foarte bună la iernare și scuturare

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!