Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Erbicidul BASF Biathlon® 4D

Publicat: 02 mai 2016 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• eficacitate chiar și la temperaturi scăzute 

Click pe poza pentru galerie!

Fiecare fermier știe că ploaia și temperaturile scăzute pot afecta eficacitatea produselor pentru protecția plantelor. Tocmai de aceea, produsele care acționează în diferite condiții meteorologice atrag interesul fermierilor, întrucât oferă atât flexibilitate în aplicare, cât și liniștea că o ploaie neașteptată nu va anula efectul tratamentului aplicat. 

 

Dacă ne referim la combaterea buruienilor, un astfel de exemplu este erbicidul inovator Biathlon® 4D, produs de compania BASF, care oferă numeroase beneficii pentru optimizarea activității în câmp și reprezintă ceea ce specialiștii BASF numesc primul control 4D al buruienilor din culturile de cereale păioase.

Biathlon® 4D oferă patru beneficii esențiale: independență față de condițiile meteo, spectru larg de combatere, flexibilitate în aplicare și compatibilitate excelentă cu alte produse.

 

1. Independență față de condițiile meteo: toleranță la variații de temperatură și rezistență la ploaie

Condițiile climatice instabile din primăvară nu reprezintă o problemă atunci când este folosit produsul Biathlon® 4D. Astfel, datorită formulării WG, Biathlon® 4D oferă o combatere sigură a buruienilor chiar și după o ploaie ce apare la o oră de la aplicare și are eficacitate dovedită chiar și la temperaturi scăzute, începând cu 3oC.

 

2. Spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate

Pentru o combatere eficientă a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase, vă puteți baza pe Biathlon® 4D. Acesta conține două substanțe active, tritosulfuron (familia chimică sulfoniluree) și florasulam (familia chimică triazolopirimidine), cu efect sinergic. Acestea acționează asupra enzimei ALS (acetolactatsintază), pe care o inhibă prin blocarea sintezei aminoacizilor esențiali. Beneficiul generat de combinarea celor două substanțe active vine din faptul că acestea nu aparțin aceleiași familii chimice. Prin urmare, cele două substanțe au caracteristici diferite de acțiune asupra enzimei ALS.

Ambele substanțe sunt absorbite în primul rând prin intermediul frunzelor și se distribuie apoi în întreaga plantă, a cărei creștere se oprește. Primele simptome apar sub forma frunzelor afectate de cloroză și a frunzelor ofilite, iar mai târziu apare necroza. Printre buruienile cu frunză lată combătute cu succes de Biathlon® 4D se numără și buruienile mai dificile, precum: Amaranthus retroflexus (știrul), Galium aparine (Turița), Centaurea cyanus (Albastrea), Veronica persica (Ventrilica), Lamium purpureum (sugel puturos), Chenopodium album (Loboda porcească), Polygonum aviculare (troscotul), Matricaria chamomila  (mușețelul),  Sinapis spec. (muștarul sălbatic) sau Papaver rhoeas (Macul de câmp).

 

3. Flexibilitate în aplicare

Biathlon® 4D se aplică postemergent la cultura de cereale păioase, începând cu stadiul BBCH 13 până la stadiul BBCH 39, oferind totodată și o fereastră largă de aplicare. Recomandarea BASF este ca erbicidul Biathlon® 4D să fie folosit împreună cu adjuvantul Dash® HC. Doza recomandată este între 40-70 g/ha  1 l/ha adjuvant Dash® HC. Adjuvantul crește absorbția substanțelor active prin creșterea capacității de penetrare și retenție a frunzelor. 

 

4. Compatibilitate excelentă cu alte produse

Biathlon® 4D este unul dintre cele mai apreciate produse ale companiei BASF. Unul dintre motive este și compatibilitatea excelentă pe care o are în combinație cu alte produse, de exemplu cu fungicide sau cu regulatori de creștere. Recomandarea pentru fermieri este să consulte înainte tabelele de compatibilități sau să contacteze reprezentantul producătorului.

 

Text și foto: BASF România

www.basf.ro

 


RECOMANDAREA DE PREPARARE A SOLUȚIEI DE STROPIT UTILIZÂND BIATHLON® 4D

• se umple rezervorul cu apă până la jumătate sau ¾ din capacitatea acestuia;

• se adaugă Biathlon® 4D; dacă e cazul, adăugați apoi și alte produse; adjuvantul Dash® HC se toarnă la final; adăugați în acest timp, încet, apă multă și agitați permanent soluția;

• umpleți apoi recipientul cu apă, complet, și continuați să agitați soluția de stropit, pentru un amestec uniform al produselor;

• folosiți soluția de stropit în întregime, imediat după ce ați preparat-o;

• respectați toate normele de siguranță și protecție a mediului în timpul preparării, erbicidării și după ce ați stropit.


 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

Vizualizat: 974 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!