Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ELATUSTMERA - puternic, consistent, complet

Publicat: 04 februarie 2019 - 21:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Syngenta este permanent conectată la nevoile fermierilor şi răspunde necesităţilor acestora prin soluţii inovative. Astfel, în programul tehnologic pentru cultura celearelor păioase, Syngenta aduce trei soluţii noi: ElatusTMEra, Amistar Opti şi Moddus Evo.

 

ElatusTMEra - noul fungicid Syngenta se anunţă a fi una dintre vedetele programelor de protecţie pentru cereale păioase de anul viitor şi produsul care va stabili un nou standard în domeniu. Caracteristicile şi principalele avantaje ale utilizării noului fungicid au fost prezentate fermierilor în seria de simpozioane Syngenta, desfăşurate sub egida "Inovaţiei".

ELATUSTMERA_b
Bazat pe noua substanţă activă SolatenolTM, în combinaţie cu proticonazol, ElatusTMEra este rezultatul investiţiilor consistente în cercetare şi dezvoltare încă din 1999, la care se adaugă entuziasmul şi dedicarea specialiştilor Syngenta pentru a aduce în piaţă cel mai bun produs. În 2019, acest produs va fi lansat oficial în vânzare în România. "Am simţit încredere în acest produs chiar dacă doar un număr limitat dintre fermieri l-au utilizat în acest an şi m-am bucurat să văd că fermierii acest produs, îi recunosc performanţa şi cu siguranţă îl vor utiliza anul viitor. ElatusTMEra are trei caracteristici principale care îi definesc performanţa, este un produs puternic, consistent şi complet. Conţine cele mai puternice substanţe active de pe piaţă - SolatenolTM - o soluţie nouă de la Syngenta, pe bază de SDHI (Inhibitor de Succinat DeHidrogenază) şi cel mai puternic triazol din piaţă - protioconazol. Elatusera este un produs consistent pentru că aduce foarte multă valoare în ferme - rezultate recunoscute de institute independente (ARVALIS, Franţa) dar şi în câmp. Numai anul acesta au fost peste 400 loturi de cercetare/testare în câmp în care Elatusera şi-a dovedit performanţa şi a adus un spor de producţie de cca. 300 kg/ha", ne-a declarat Gabriela Dragoş, manager produs culturi cereale Syngenta.
ElatusTMEra (75 g/l SolatenolTM + 150 g/l Protioconazol) are doza recomandată de 0,5-1 l/ha, în funcţie de presiune de boli specifică: 0,75 l/ha pentru presiune ridicată şi foarte ridicată, cu efect preventiv, curativ şi eradicativ; 0,65 l/ha pentru presiune scăzută şi medie; 1 l/ha pentru boli la spic. Stadiul de aplicare BBCH 31-69 (începutul alungirii paiului până la sfârşitul înfloritului). ElatusTMEra răspunde principalelor provocări din cultura de cereale păioase: septorioza şi ruginile.
SolatenolTM acţionează în mod specific asupra succinat dehidrogenazei (SDH), enzima responsabilă de respiraţia celuară situată în mitocondriile ciupercii. Datorită caracteristicilor sale, în special afinităţii sale pentru ţesuturile lipidice, SolatenolTM penetrează rapid frunza şi se concentrează în ceara cuticulară. Solubilitatea lui în apă este suficientă pentru a permite ca substanţa activă să fie remisă progresiv în ţesuturile frunzelor. Ceara cuticulară funcţionează astfel ca un rezervor, SolatenolTM prezent în acest strat este redistribuit treptat translaminar în ţesuturile frunzelor prin mişcare acropetală.
Protioconazol are acţiune preventivă, curativă şi eradicativă foarte bună asupra unei game largi de patogeni. Mecanismul de acţiune este de tip DMI - inhibarea sintezei lanosterolului. Pentru rezultate optime, tratamentul se va efectua preventiv sau imediat după ce primele simptome de boală sunt vizibile.

Amistar Optim este un produs consacrat în statele din vestul Europei şi utilizat cu succes şi de fermierii din România. Acest produs aduce în plus o eficacitate foarte bună, dar şi acoperire pentru un spectru de boli complet. Are două substanţe active cu efecte sinergice (80 g/l azoxistrobin + 400 g/l clorotalonil).
Amistar Opti previne eficient apariţia septoriozei şi a ruginilor, oferă flexibilitate în aplicare şi efect de lungă durată. "Ca urmare a utilizării Amistar Optim, se observă acel green effect pe care fermierii şi-l doresc şi care aduce un spor de producţie în final, valoare pe care produsele Syngenta trebuie să o aducă în fermă", a completat Gabriela Dragoş.

Moddus Evo este un regulator de creştere cu o formulare îmbunătăţită (trinexapac-etil 250g/l), ceea ce permite o reducere a dozei, dar aduce şi o dezvoltare mult mai aceentuată a sistemului radicular. De asemenea, Moddus Evo asigură o înrădăcinare mai puternică, îngroşarea paiului, reducerea peduncului, caracteristici menite să confere stabilitate şi extra producţie.

Pentru protecţia seminţelor, Syngenta vine cu o soluţie unică, un insecto-fungicid, singura soluţie de acest fel de pe piaţă, care va fi disponibilă în 2019 - Austral Plus (40 g/l teflutrin + 10 g/l fludioxonil).


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/226 (ediţia 1-14 decembrie 2018)

Vizualizat: 79 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?