Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Efectul Trifender Pro - acţiune biologică benefică la floarea-soarelui

Publicat: 15 aprilie 2019 - 21:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trifender Pro este un stimulator microbiologic de creştere ce facilitează absorbţia de nutrienţi minerali, îmbunătăţind dezvoltarea radiculară, creşterea plantelor şi producţia culturii de floarea-soarelui. Ingredientul activ din acest produs este ciuperca Trichoderma asperellum, tulpina T1, aflată în cantitate ridicată - (10 m/m%) 1,1 x 10⁸ CFU/kg - pentru un impact puternic asupra culturii de floarea-soarelui.

Simbioză pentru un sistem de apărare mai puternic. Trichoderma este un gen de ciupercă antagonistă, foarte răspândită în mod natural în mediu. Ca şi alte ciuperci, trăieşte în simbioză cu organismele-gazdă, formând micorize ce favorizează atât nutriţia ciupercii, cât şi pe cea a plantei. În plus, prin intermediul acestor legături, se creează o barieră fizică între rădăcinile plantelor şi agenţii patogeni din sol.
Trichoderma asperellum colonizează suprafaţa rădăcinilor şi penetrează în epidermă, apoi eliberează diferiţi compuşi ce induc rezistenţa sistemică sau locală. Această asociere între rădăcină şi microorganism cauzează schimbări substanţiale în proteomul (setul de proteine prezente într-un organism în anumite condiţii de mediu) şi în metabolismul plantei, în sensul că fungii stimulează producţia unor substanţe cu rol de apărare. Prin inducerea rezistenţei sistemice, plantele sunt protejate de un număr foarte mare de patogeni.

Floarea soarelui_b
Trichoderma asperellum, microogranisme ce susţin nutriţia cu fosfor. Alături de azot şi de potasiu, fosforul este esenţial pentru dezvoltarea plantelor, asigurând înmagazinarea şi transportul energiei în celulă, fiind component al adenozindifosfatului (ADP) şi al adenozintrifosfatului (ATP). Fosforul este implicat în numeroase procese ce ţin de diviziunea celulară, dezvoltarea sistemului radicular, fructificarea şi formarea seminţelor.
Solul din România, deşi procentual bogat în fosfor, nu oferă întotdeauna cantitatea necesară din acest element, pentru că fosforul este legat în compuşi ce nu pot fi metabolizaţi de către plante. Totuşi, în prezenţa anumitor microorganisme, printre care şi Trichoderma asperellum, fosforul este transformat în compuşi absorbabili de către culturi. Cu alte cuvinte, aplicarea produsului Trifender Pro nu acţionează doar la crearea unei microflore utile, ci şi în sensul unei mai bune aprovizionări cu nutrienţi a culturilor, prin mobilizarea fosforului, cu efecte pozitive precum dezvoltarea radiculară, creşterea plantelor şi a producţiei.

 Floarea soarelui_b

TEHNOLOGIE SIGURĂ PENTRU CULTURI BINE DEZVOLTATE
Trifender Pro este un produs natural, ce nu poluează chimic, sigur pentru sănătatea animalelor şi a plantelor, ce nu lasă reziduuri chimice în plantă şi în sol. Mai mult, permite restabilirea echilibrului microbian în sol.
Doza recomandată la floarea-soarelui este: 0,5-1 kg/ha, înainte de plantare sau semănat, încorporat în sol la adâncime mică.

Text şi foto: Kwizda Agro Romania

Vizualizat: 2094 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?