Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Efectul Trifender Pro - acţiune biologică benefică la floarea-soarelui

Publicat: 15 aprilie 2019 - 21:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trifender Pro este un stimulator microbiologic de creştere ce facilitează absorbţia de nutrienţi minerali, îmbunătăţind dezvoltarea radiculară, creşterea plantelor şi producţia culturii de floarea-soarelui. Ingredientul activ din acest produs este ciuperca Trichoderma asperellum, tulpina T1, aflată în cantitate ridicată - (10 m/m%) 1,1 x 10⁸ CFU/kg - pentru un impact puternic asupra culturii de floarea-soarelui.

Simbioză pentru un sistem de apărare mai puternic. Trichoderma este un gen de ciupercă antagonistă, foarte răspândită în mod natural în mediu. Ca şi alte ciuperci, trăieşte în simbioză cu organismele-gazdă, formând micorize ce favorizează atât nutriţia ciupercii, cât şi pe cea a plantei. În plus, prin intermediul acestor legături, se creează o barieră fizică între rădăcinile plantelor şi agenţii patogeni din sol.
Trichoderma asperellum colonizează suprafaţa rădăcinilor şi penetrează în epidermă, apoi eliberează diferiţi compuşi ce induc rezistenţa sistemică sau locală. Această asociere între rădăcină şi microorganism cauzează schimbări substanţiale în proteomul (setul de proteine prezente într-un organism în anumite condiţii de mediu) şi în metabolismul plantei, în sensul că fungii stimulează producţia unor substanţe cu rol de apărare. Prin inducerea rezistenţei sistemice, plantele sunt protejate de un număr foarte mare de patogeni.

Floarea soarelui_b
Trichoderma asperellum, microogranisme ce susţin nutriţia cu fosfor. Alături de azot şi de potasiu, fosforul este esenţial pentru dezvoltarea plantelor, asigurând înmagazinarea şi transportul energiei în celulă, fiind component al adenozindifosfatului (ADP) şi al adenozintrifosfatului (ATP). Fosforul este implicat în numeroase procese ce ţin de diviziunea celulară, dezvoltarea sistemului radicular, fructificarea şi formarea seminţelor.
Solul din România, deşi procentual bogat în fosfor, nu oferă întotdeauna cantitatea necesară din acest element, pentru că fosforul este legat în compuşi ce nu pot fi metabolizaţi de către plante. Totuşi, în prezenţa anumitor microorganisme, printre care şi Trichoderma asperellum, fosforul este transformat în compuşi absorbabili de către culturi. Cu alte cuvinte, aplicarea produsului Trifender Pro nu acţionează doar la crearea unei microflore utile, ci şi în sensul unei mai bune aprovizionări cu nutrienţi a culturilor, prin mobilizarea fosforului, cu efecte pozitive precum dezvoltarea radiculară, creşterea plantelor şi a producţiei.

 Floarea soarelui_b

TEHNOLOGIE SIGURĂ PENTRU CULTURI BINE DEZVOLTATE
Trifender Pro este un produs natural, ce nu poluează chimic, sigur pentru sănătatea animalelor şi a plantelor, ce nu lasă reziduuri chimice în plantă şi în sol. Mai mult, permite restabilirea echilibrului microbian în sol.
Doza recomandată la floarea-soarelui este: 0,5-1 kg/ha, înainte de plantare sau semănat, încorporat în sol la adâncime mică.

Text şi foto: Kwizda Agro Romania

Vizualizat: 1880 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!