Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Educaţie agricolă, viitor pentru sate şi agricultura viitorului

Publicat: 26 septembrie 2019 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A trecut un an şi jumătate de la primul eveniment al proiectului "Susţinem învăţământul Preuniversitar Agricol". Am bifat deja 15 evenimente cu public şi urmează multe altele, pentru promovarea liceelor agricole şi a elevilor care mâine ne vor pune pâinea pe masă. Ei sunt viitori fermieri şi specialişti de care avem atât de multă nevoie! Am început cu acel puţin pe care îl putem face fiecare dintre noi, fără a asista impasibili la ceea ce se întâmplă în jurul nostru! Iar proiectul continuă...

"Viitor pentru sate" şi-a împlinit menirea de a arăta satul românesc la adevărata lui valoare, de a-i cunoaşte tradiţiile, obiceiurile, activităţile agricole şi non-agricole, potenţialul şi direcţiile de dezvoltare. Am derulat acest proiect în două zone diferite din ţară: Gorj - Vâlcea (comunele Polovragi, Baia de Fier, Vaideeni, Bustuchin şi oraşul Novaci) şi Vrancea (Răcoasa, Străoane, Năruja şi Soveja). Şi mergem mai departe...

Ne documentăm, scriem şi promovăm prin toate mijloacele noastre media atât educaţia agricolă, cât şi satul cu toate valorile lui, dar nu uităm să privim înspre viitor. Cum arată viitorul agriculturii? Cât de mare a ajuns agricultura mare? Care sunt tehnologiile hi-tech prezente deja şi în fermele româneşti? Agricultură de precizie, tehnică de ultimă generaţie, "jucării" ale unei noi generaţii, prototipuri de maşini şi utilaje care îşi aşteaptă testările în brazdă, tractoarele autonome, GPS-uri, drone, roboţi... toate acestea ne preocupă în egală măsură.
Trei subiecte, trei repere care acoperă tot ceea ce înseamnă agricultura, în toate domeniile ei, trei proiecte pe care Revista Ferma le va demara în perioada următoare, respectiv le va asigura continuitatea.

Acum căutăm următoarea locaţie pentru desfăşurarea proiectului "Viitor pentru sate"! Aşteptăm pe email (redactia@revista-ferma.ro) fotografii şi un text prin care să ne descrieţi zona în care trăiţi şi vă desfăşuraţi activitatea. Satul d-voastră poate fi parte din următorul nostru proiect de promovare!

Nicoleta DRAGOMIR

Vizualizat: 324 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?