Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Educaţie agricolă, viitor pentru sate şi agricultura viitorului

Publicat: 26 septembrie 2019 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A trecut un an şi jumătate de la primul eveniment al proiectului "Susţinem învăţământul Preuniversitar Agricol". Am bifat deja 15 evenimente cu public şi urmează multe altele, pentru promovarea liceelor agricole şi a elevilor care mâine ne vor pune pâinea pe masă. Ei sunt viitori fermieri şi specialişti de care avem atât de multă nevoie! Am început cu acel puţin pe care îl putem face fiecare dintre noi, fără a asista impasibili la ceea ce se întâmplă în jurul nostru! Iar proiectul continuă...

"Viitor pentru sate" şi-a împlinit menirea de a arăta satul românesc la adevărata lui valoare, de a-i cunoaşte tradiţiile, obiceiurile, activităţile agricole şi non-agricole, potenţialul şi direcţiile de dezvoltare. Am derulat acest proiect în două zone diferite din ţară: Gorj - Vâlcea (comunele Polovragi, Baia de Fier, Vaideeni, Bustuchin şi oraşul Novaci) şi Vrancea (Răcoasa, Străoane, Năruja şi Soveja). Şi mergem mai departe...

Ne documentăm, scriem şi promovăm prin toate mijloacele noastre media atât educaţia agricolă, cât şi satul cu toate valorile lui, dar nu uităm să privim înspre viitor. Cum arată viitorul agriculturii? Cât de mare a ajuns agricultura mare? Care sunt tehnologiile hi-tech prezente deja şi în fermele româneşti? Agricultură de precizie, tehnică de ultimă generaţie, "jucării" ale unei noi generaţii, prototipuri de maşini şi utilaje care îşi aşteaptă testările în brazdă, tractoarele autonome, GPS-uri, drone, roboţi... toate acestea ne preocupă în egală măsură.
Trei subiecte, trei repere care acoperă tot ceea ce înseamnă agricultura, în toate domeniile ei, trei proiecte pe care Revista Ferma le va demara în perioada următoare, respectiv le va asigura continuitatea.

Acum căutăm următoarea locaţie pentru desfăşurarea proiectului "Viitor pentru sate"! Aşteptăm pe email (redactia@revista-ferma.ro) fotografii şi un text prin care să ne descrieţi zona în care trăiţi şi vă desfăşuraţi activitatea. Satul d-voastră poate fi parte din următorul nostru proiect de promovare!

Nicoleta DRAGOMIR

Vizualizat: 1438 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?