Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DuPont Pioneer lansează două aplicații pentru terminale mobile

Publicat: 20 aprilie 2015 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania DuPont Pioneer, lider mondial în genetică vegetală, ce furnizează semințe de înaltă calitate fermierilor din peste 90 de țări, devine tot mai cunoscută și pentru serviciile oferite clienților săi, menite să contribuie la creșterea productivității și profitabilității, dar și pentru promovarea de soluții pentru agricultură durabilă.

 

Click pe poza pentru galerie!

Pornind de la angajamentele de excelență pe care și le-a asumat, dar și de la realitatea că tehnologia informației continuă, la rândul său, să evolueze și să fie tot mai mult parte din viața cotidiană, firma a lansat de curând două aplicații pentru terminale mobile destinate agricultorilor - AQUAmax și Agro-Assist, din luna martie aflate și la dispoziția clienților din România.

 

Catalogul online al hibrizilor AQUAmax

AQUAmax® este un catalog online al hibrizilor de porumb cu același nume, care furnizează utilizatorului o varietate largă de informații despre produs, inclusiv rezultatele obținute în cultură în diverse zone din țară. De când Pioneer i-a pus pe piață în 2012, hibrizii Optimum® AQUAmax® și-au demonstrat în mod constant eficiența, ajutându-i pe cei care i-au cultivat să reducă variabilitatea producției în condiții de secetă și să atingă randamente-record în condiții meteorologice normale.

Aplicația AQUAmax® este utilă și fermierilor care nu au utilizat niciodată hibrizii AQUAmax. Este disponibilă pentru sistemele de operare iOS (numai pentru iPad, nu și pentru iPhone) și Android.

 

Agenda digitală Agro-Asist

Cu ajutorul Agro-Asist fermierul poate selecta poziționarea geografică (satul, județul), după care aplicația îl direcționează către cea mai apropiată stație meteorologică, de unde poate să primească informații cu privire la precipitații și la temperatura solului, inclusiv comparații cu perioada similară din anul precedent. Tot cu ajutorul aplicației, utilizatorul poate să-și configureze singur tehnologia pe care o va aplica pe teren, prin personalizarea calendarului pentru o anumită cultură (porumb sau floarea-soarelui), alegerea hibridului pe care vrea să-l cultive (doar din gama Pioneer) și stabilirea lucrărilor agricole (de la arat până la recoltare). Practic, această aplicație îl ajută să își țină singur pe iPhone fișa de câmp. Aplicația Agro-Asist îi dă posibilitatea să-și aleagă hibridul cel mai potrivit pentru zona respectivă, să vadă condițiile pe care le are în câmp, pe zile, și producțiile atinse de hibridul respectiv în două sezoane consecutive. 

“Ca bonus, fermierul poate interacționa în timp real, prin intermediul aplicației Agro-Asist, cu specialiștii Pioneer aflați în zonă”, a declarat Maria Cîrjă, directorul de marketing al Pioneer Hi-Bred România. Concret, utillizatorul poate trimite un email direct din aplicație, solicitând informațiile de care are nevoie. Agro-Asist este disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

“Sperăm ca, în cel mai scurt timp, fermierii din România, care sunt remarcabili prin rapiditatea cu care adoptă noutățile tehnologice, să încerce facilitățile puse la dispoziție prin cele două aplicații pe care le-am dezvoltat pentru ei. Este o investiție pe care le-o punem la dispoziție cu deplina satisfacție că vom reuși să le aducem informația mai aproape”, a concluzionat Maria Cîrjă.

 

Cristina CIONGA

0727 734 996

cristina.cionga@pioneer.com

www.pioneer.com/web/site/romania

Vizualizat: 608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?