Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DuPont Pioneer a lansat oferta de seminţe 2018

Publicat: 30 ianuarie 2018 - 12:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În luna noiembrie 2017, compania DuPont Pioneer a demarat campania de lansare a portofoliului de seminţe pentru 2018. La simpozionul de sală susţinut la Galaţi s-au strâns aproape o sută de fermieri. Evenimentul de prezentare a ofertei comerciale pe care compania DuPont Pioneer o pune în piaţă în acest an a fost devansat comparativ cu anii trecuţi şi a surprins, oarecum, producătorii agricoli gălăţeni.

 

„Am încurajat fermierii gălăţeni să se decidă şi să comande mai timpuriu sămânţa, pentru că şi la floarea-soarelui, şi la porumb sunt anumiţi hibrizi foarte solicitaţi”. Acesta a fost mesajul transmis de Cosmin Ciobotaru, noul director naţional de vânzări pentru partea de seminţe al viitoarei companii rezultate în urma fuziunii între Dow şi DuPont.

DuPont Pioneer a lansat oferta de seminţe 2018Click pe poza pentru galerie!

Trei noi hibrizi Optimum® AQUAmax®
Aşa cum era de aşteptat, la cultura porumbului, unde DuPont Pioneer este lider, nu vor lipsi hibrizii din cea mai performantă gamă existentă în piaţă, şi anume Pioneer Optimum® AQUAmax®. Astfel, în cei şase ani de existenţă în agricultura românească, aceşti hibrizi au devenit extrem de solicitaţi de către fermieri tocmai pentru că au demonstrat în câmp o performanţă productivă remarcabilă în cele mai bune condiţii, dar şi în medii mai secetoase.
Hibrizii Pioneer Optimum® AQUAmax® pentru sezonul de producţie 2018 cuprinde trei produşi noi, astfel oferta din portofoliul comercial al Pioneer ajunge acum la 12 hibrizi performanţi. „Avem trei hibrizi Optimum® AQUAmax®. Primul dintre ei este noul campion - P9415, cu FAO 340, înlocuitor al hibridului P9486 pe această grupă de maturitate. P9415 este un produs pe care aş dori să-l văd măcar pe şapte-opt sute de hectare cultivat în judeţul Galaţi, anul viitor. Bineînţeles, la P9757, din grupa de maturitate 350 FAO, de asemenea hibrid foarte bun, din păcate nu avem suficientă sămânţă să susţinem cerinţa, dar am plasat în câteva ferme exponenţiale produsul şi aşteptăm rezultatele.
Urcând mai sus pe maturitatea semitardivă, avem P0268, un hibrid foarte productiv, căruia aşteptăm să-i vedem comportamentul în fermele gălăţene. Toţi cei trei hibrizi sunt produşi excepţionali din toate punctele de vedere, întrucât hibrizii Optimum® AQUAmax® în 99 la sută din cazuri au un avantaj productiv, indiferent de condiţiile de mediu”, ne-a declarat Cosmin Ciobotaru.
Acesta a insistat pe „creşterea suprafeţei cultivate cu P9241, un hibrid cu FAO 330, din gama Optimum® AQUAmax®, extrem de căutat şi valoros din punct de vedere productiv, un hibrid pe care fermierul gălăţean l-a cultivat anul trecut pe aproximativ 3.000 de hectare şi, practic, rezultatele obţinute ne îndreptăţesc să recomandăm extinderea lui în cultură. Bineînţeles, alături de ceilalţi hibrizi fanion ai portofoliului companiei pe grupa asta de maturitate semitimpurie, cum ar fi P9903”.

P64LE25 şi P64LE99 vor domina câmpurile de floare
Compania DuPont Pioneer creează, testează şi înregistrează noi hibrizi de floarea-soarelui care să satisfacă nevoile unei agriculturi moderne în ferme. Noile creaţii genetice au un potenţial de producţie foarte ridicat, cu un conţinut ridicat de ulei în seminţe, sunt toleranţi la majoritatea bolilor florii-soarelui, precum şi la problema majoră creată de parazitul Orobanche cumana (lupoaie). Şi în anul 2018, P64LE25 şi P64LE99 rămân cei mai solicitaţi hibrizi.

P64LL125 - noutatea în gama hibrizilor convenţionali
„Avem ca element de noutate un hibrid pe tehnologia convenţională P64LL125 cu toleranţă sporită la lupoaie; are acea genă OR 5 care dă rezistenţă până la rasa E, plus Sistem II care rezolvă problema lupoaiei în acest areal de cultură, la care se adaugă şi rezistenţa genetică la rasele de mană până la 710. În ceea ce ne priveşte, suntem pregătiţi pentru creşterea cererii de hibrizi convenţionali; am înlocuit practic hibrizii P64LL06 şi P64F50, deoarece cantităţile de sămânţă erau limitate pentru acest areal din cauza lipsei de rezistenţă la lupoaie. Iar P64LL125 este un hibrid cu potenţial excepţional de producţie”, a precizat Cosmin Ciobotaru.

Soia - o cultură în atenţia companiei DuPont Pioneer
Referitor la cultura de soia, DuPont Pioneer are la ofertă P21T45, un soi aflat în al doilea an de comercializare şi care a confirmat anul acesta toate aşteptările, şi ale companiei, dar şi ale producătorilor agricoli gălăţeni. Până acum a fost vândut foarte bine şi în cantităţi din ce în ce mai mari. Soiul P21T45 este extrem de interesant şi de productiv şi are toate şansele că fie cerut şi în 2018 de fermieri.
Aşa cum a fost dezvăluită intenţia oficialilor companiei, cultura de soia prezintă o atenţie deosebită în strategia DuPont Pioneer, încurajând fermierii s-o cultive pe suprafeţe tot mai întinse, în sistem de irigare, pentru că este o cultură benefică, atât în asolament, cât şi din punct de vedere al profitabilităţii.

Soiuri de lucernă încercate de fermierii gălăţeni
În ceea ce priveşte cultura de lucernă, DuPont Pioneer vinde, în continuare, PR55V48 şi PR54V09, soiuri dormante, cu productivitate deosebită, cu rezistenţă excelentă la iernare şi la boli, în toate tipurile de mediu. Aceste soiuri de lucernă au fost încercate de fermierii gălăţeni în ultimii ani şi practic, au o piaţă gata formată.
În finalul evenimentului de la Galaţi, producătorii agricoli din această parte de ţară au înţeles că ar trebui să se grăbească în a lansa comenzi pentru sămânţă, pentru că cererea este extrem de mare şi ar exista riscul ca stocurile să se epuizeze cât de curând.

Cosmin Ciobotaru
Cosmin Ciobotaru: „Am încurajat fermierii să comande mai timpuriu sămânţa, pentru că anumiţi hibrizi sunt foarte solicitaţi. Apelul făcut de noi vine în sprijinul cultivatorilor tocmai pentru a evita problemele pe care le-am avut anul trecut când nu ne-au crezut pe cuvânt că noi terminăm sămânţa. Este posibil ca suprafeţele de rapiţă în judeţul Galaţi să fie întoarse în primăvară şi să fie nevoie de sămânţă!”


GHEORGHE NEGREA - UN FERMIER CAMPION
La eveniment a ţinut să fie prezent şi inginerul agronom Gheorghe Negrea, administrator al Societăţii Agricole "Petru Rareş", cu 2.500 ha de teren lucrat în arendă. Producătorul agricol din comuna Cuca a obţinut în 2017 cu hibridul Optimum® AQUAmax® P9903 - cel mai bine vândut produs semitimpuriu Pioneer în Europa - o producţie de 11.051 kg/ha, în condiţii de neirigare. Un adevărat record, mai cu seamă că zona se află într-un con de secetă, iar pânza freatică este, în unele locuri, şi la adâncimea de 220 m.


EXCLUSIVITATE CU INOCULANTUL HICOAT SUPER SOY
Începând cu 2018, DuPont Pioneer deţine exclusivitate pentru inoculantul HiCoat Super Soy, cea mai nouă tehnologie în domeniul pre-inoculării seminţelor de soia pentru tratamentul seminţelor, care se poate face chiar şi cu trei luni înainte de semănat, tehnologie realizată de cercetătorii germani de la compania BASF. Aşadar, DuPont Pioneer va comercializa aproape în totalitate sămânţă de soia tratată cu inoculant în staţiile Pioneer. Deci va fi un avantaj considerabil pentru cultivatorii de soia, care nu vor mai suporta costuri suplimentare cu tratamentul seminţelor şi cu forţa de muncă manuală.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 3305 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?