Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dumitru BOLOGA vrea să RENUNŢE la BĂLŢATELE sale!

Publicat: 23 octombrie 2017 - 09:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii suceveni, în faţa unei ierni lungi, cu furaje puţine! Dumitru Bologa, fermier din judeţul Suceava, era foarte cătrănit că seceta face din nou legea pe terenurile sale. 

Dumitru Bologa_b

Are o suprafaţă de câteva hectare cu lucernă, de pe care a scos doar trei coase... “Abia am reuşit să fac peste două mii de baloţi de lucernă. După care s-a instalat seceta şi arşiţa atmosferică. Am animale în îngrijire şi mi-e teamă ca va trebui să mai cumpăr ca şi în anii trecuţi nutreţ pentru vacile cu lapte. Ploile venite pe 9 octombrie mi-au mai înseninat faţa”, ne-a declarat Dumitru Bologa.

vaci cu lapte_b

Fermierul din Suceava este mândru de silozul pe care l-a făcut. A cultivat hibrizi de porumb pentru însilozare pe zece hectare. L-a recoltat în timp util, în epoca optimă, şi l-a pregătit pentru perioada sezonului rece. Mai deţine 15 hectare de fâneţe, dar iarba a suferit din pricina lipsei de apă. Acum, după ploile căzute, speră să-şi mai revină şi să asigure o “gură” de vegetaţie pentru Bălţatele sale.
Dumitru Bologa are în total 80 de bovine. Dar va trebui să renunţe la ele, aşa cum au făcut-o şi alţi doi fermieri vecini cu el. “Nu sunt vremuri prielnice pentru creşterea animalelor!”, a concluzionat pasionatul fermier din Burdujeni - Suceava.

Cum s-au pregătit alţi fermieri pentru sezonul rece, aflaţi din revista Ferma ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 3355 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?