Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Din grijă pentru seminţe - Lebosol® - Total Care pune grâul pe picioare

Publicat: 28 septembrie 2018 - 11:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De obicei, fermierii aleg cu multă atenţie hibrizii şi soiurile de rapiţă şi de cereale păioase din oferta companiilor de seminţe. Aceştia iau în considerare aspecte precum: producţiile realizate anterior de un soi/hibrid, grupa de maturitate, potenţialul genetic de producţie, germinaţia, rezultatele obţinute în loturile demonstrative aflate în cele mai apropiate locaţii şi multe altele. Dar de sămânţă cine are grijă?

 

Lebosol_b

Lebosol® - Total Care este îngrăşământul lichid starter destinat aprovizionării iniţiale a plantulelor cu elemente nutritive. Aplicat pe sămânţă deodată cu insecto-fungicidul, produsul se constituie într-o sursă de elemente nutritive disponibile de la germinare şi până la 6 săptămâni după răsărire. Prin utilizarea Lebosol® - Total Care la tratamentul seminţei, se previn eventualele probleme provocate de temperaturi scăzute, băltiri, secetă, pH nefavorabil, pregătirea terenului etc. Este un produs formulat pentru a avea o aderenţă maximă pe seminţe. Are rol de îmbunătăţire a capacităţii tinerelor plante de a absorbi microelementele necesare în primele faze de creştere.
Avantajele utilizării Lebosol® - Total Care:
- Aprovizionare optimă din start cu elemente nutritive;
- Creşterea capacităţii plantulelor de a absorbi substanţele hrănitoare din sol;
- Prevenirea stresului indus de carenţa de elemente nutritive;
- Creştere iniţială mai bună;
- Dezvoltarea unui sistem radicular mai profund;
- Oferă rezistenţă la condiţiile agroclimatice nefavorabile;
- Reţetă adaptată pentru tratamentul seminţei;
- Reduce abraziunea şi formarea prafului.
Lebosol® - Total Care conţine aminoacizi uşor asimilabili, sub formă de Aminosol®, în amestec cu macro şi microelemente, şi acţionează ca biostimulator şi fertilizant echilibrat pentru o înrădăcinare optimă a plantelor. Tratamentul asigură aprovizionarea eficientă cu elemente nutritive pe o perioadă de până la 60 de zile după germinare. Astfel, tinerele plante sunt mai puţin predispuse la stres, mai viguroase şi tolerează mai bine agenţii patogeni.
Aşadar, nu uitaţi:
• Lebosol® - Total Care aplicat pe seminţe asigură plecarea rapidă şi uniformă în vegetaţie a tinerelor plante ca bază pentru obţinerea de producţii ridicate şi de calitate.
• Tratarea seminţelor cu Lebosol® - Total Care pregăteşte suplimentar seminţele pentru a germina rapid şi uniform, indiferent de condiţiile de mediu!
• Lebosol® - Total Care este suplimentul starter ideal al insecto-fungicidelor.

Text şi foto: Lebosol România SRL

Lebosol


RECOMANDĂRI DE UTILIZARE
Din experienţa noastră, Lebosol® - Total Care este compatibil cu toate insecto-fungicidele uzuale.
Recomandăm utilizarea Lebosol® - Total Care în această perioadă la tratarea seminţei de cereale păioase (grâu, orz, triticale) în doză de 3-5 l/tonă, iar la rapiţa de toamnă în doză de 5 l/tonă.
Lebosol® - Total Care se caracterizează prin dispersia uniformă şi aderenţa foarte bună pe suprafaţa boabelor. Datorită utilizării la tratament a Lebosol® - Total Care, se constată acoperirea uniformă a seminţei cu soluţie. ~n plus, aceasta va trece foarte uşor prin tubulatura semănătorii. Atenţie! Pentru buna omogenizare a soluţiilor şi un grad maxim de acoperire a seminţei, recomandăm utilizarea echipamentelor specifice de realizare a tratamentelor.

 Lebosol

Lebosol

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 321 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!