Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dezvoltare prin inovație!

Publicat: 05 noiembrie 2016 - 01:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• Sunteți pregătiți pentru noul sezon al rapiței?

Rapool și BASF continuă să lucreze la noul lor proiect pentru un randament mai mare al productivității rapiței în România.

Noul sezon al rapiței, 2016/2017, este deja influențat de problemele tipice din România -secetă, ploi regionale și stres abiotic în stadiul tânăr de dezvoltare a plantelor. Daca ținem cont că aproape 80 la sută din potențialul producției de rapiță este realizat înainte de venirea iernii, atunci este posibil ca, din nou, situația să nu fie prea promițătoare pentru recolta din 2017.

Delimitare între PHOENIX CL - Clearfield și DALTONClick pe poza pentru galerie!

BASF și Rapool au demarat un nou proiect
Noi avem instrumente pentru a lucra cu aceste condiții - produse eficiente pentru protecția plantelor și hibrizi viguroși pentru o dezvoltare omogenă și de succes înainte de intrarea în iarnă. Pentru a avea recomandările tehnologice corecte, este necesară o verificare a produselor proprii în fiecare an. BASF și Rapool fac acest lucru împreună cu nouă fermieri inovativi, într-un proiect nou în ferma JD Agro Cocora din județul Ialomița.
După semănatul care a avut loc în data de 20 august am avut o dezvoltare ușoară, dar în cele din urmă reușită, a tuturor plantelor de pe platforma noastră, bazată pe un pat germinativ bun și pe o fertilizare eficientă cu diferite variante. În ultimele săptămâni am avut, pe de o parte, precipitații neomogene de 70 mm în total, dar pe de altă parte mai multe precipitații decât în multe alte regiuni din România.
Suntem mândri să afirmăm că, pe lângă feedback-ul pozitiv din piață putem, de asemenea, să recunoaștem un interes activ al fermierilor noștri în propria lor cultură/parcelă. Am avut deja mici întâlniri în câmp, unde fermierii și-au verificat parcela de rapiță și unde și-au putut împărtăși experiența și planurile pentru viitoarele aplicări.

Recomandări tehnologice direct din câmp!
Rapița este o cultură foarte interesantă, îndeosebi pentru venitul pe care îl generează în fermă. De aceea este cu atât mai important locul pe care rapița îl ocupă într-un asolament corespunzător și este binecunoscut faptul că, în toamnă, dezvoltarea corectă a plantelor influențează într-o proporție destul de mare potențialul de producție al culturii.
În platforma de la Cocora putem observa deja diferențe semnificative între cele nouă parcele cultivate:
• Efectul erbicidului aplicat în perioada optimă;
• Efectul fungicidelor și datele de aplicare;
• Datorită aplicării Caramba Turbo putem observa o dezvoltare mai omogenă în parcele;
• Creștere viguroasă diferită a hibrizilor.
În data de 6 octombrie, a avut loc o nouă întâlnire în câmp și s-a discutat despre starea curentă a rapiței. Scopul principal al acestei întâlniri a fost, pe lângă stadiul de creștere a rapiței din parcelele de la Cocora, și starea culturilor din fermele agricultorilor cuprinși în proiect. Rapool și BASF au sprijinit procesul de schimb de informații și au oferit împreună recomandările pentru aplicările ulterioare, în funcție de diferitele stadii de dezvoltare:
• Principala recomandare a fost o a doua aplicare în cazul în care s-a folosit doar o cantitate mică de Caramba Turbo sau aplicarea a fost făcută prea târziu;
• Putem concluziona că aplicarea de Caramba Turbo în stadiul de 4 frunze, cu 0,15 l/frunză, este cea corectă;
• Utilizarea Borului (cel putin 1 litru/ha) pentru a îmbunătăți rezistența în iarnă;
• Utilizarea unui îngrășământ lichid pentru frunze cu micronutrienți în cazul unor simptome de stres în câmp (perioada de după aplicarea erbicidului, temperaturi scăzute etc), pentru a sprijini o regenerare rapidă;
• Utilizarea unui erbicid toamna târziu sau la începutul primăverii, în cazul lipsei acestuia sau a unei aplicări incorecte.

SAATEN UNION ROMÂNIA
www.saaten-union.ro

 

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 462 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?