Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEROGARE pentru neonicotinoide

Publicat: 01 ianuarie 2020 - 14:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii trebuie să elaboreze, până pe 15 decembrie 2019, un proiect de argumentare credibilă pentru a fi prezentat Comisiei Europene în vederea obţinerii unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor de către fermierii români pentru culturile care vor fi însămânţate în primăvara anului 2020.

Acesta este concluzia unei reuniuni de lucru conduse de ministrul Agriculturii Adrian Oros şi de secretarul de stat Florian-Emil Dumitru, ce a avut loc pe 25 noiembrie. La discuţii au mai participat directorul general al Autorităţii Naţionale Fitosanitare (ANF), directorul general al Direcţiei Generale de Politici Agricole din MADR, cercetători şi reprezentanţi ai fermierilor.

INS: Suprafeţe tratate cu PPA în 2018
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018, suprafaţa pe care au fost aplicate erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată anul trecut cu produse de protecţie a plantelor (PPA), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%).
Mai exact, în 2018, au fost tratate cu erbicide 5,679 milioane ha, fiind utilizate 11.810.854 kg, cu fungicide - 2,577 milioane ha (7.320.910 kg), cu insecticide - 2,389 milioane ha (2.589.376 kg) şi cu alte PPA - 139.621 ha (496.059 kg).

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1158 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!