Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEROGARE pentru neonicotinoide

Publicat: 01 ianuarie 2020 - 14:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii trebuie să elaboreze, până pe 15 decembrie 2019, un proiect de argumentare credibilă pentru a fi prezentat Comisiei Europene în vederea obţinerii unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor de către fermierii români pentru culturile care vor fi însămânţate în primăvara anului 2020.

Acesta este concluzia unei reuniuni de lucru conduse de ministrul Agriculturii Adrian Oros şi de secretarul de stat Florian-Emil Dumitru, ce a avut loc pe 25 noiembrie. La discuţii au mai participat directorul general al Autorităţii Naţionale Fitosanitare (ANF), directorul general al Direcţiei Generale de Politici Agricole din MADR, cercetători şi reprezentanţi ai fermierilor.

INS: Suprafeţe tratate cu PPA în 2018
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018, suprafaţa pe care au fost aplicate erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată anul trecut cu produse de protecţie a plantelor (PPA), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%).
Mai exact, în 2018, au fost tratate cu erbicide 5,679 milioane ha, fiind utilizate 11.810.854 kg, cu fungicide - 2,577 milioane ha (7.320.910 kg), cu insecticide - 2,389 milioane ha (2.589.376 kg) şi cu alte PPA - 139.621 ha (496.059 kg).

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?