Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEROGARE pentru neonicotinoide

Publicat: 01 ianuarie 2020 - 14:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii trebuie să elaboreze, până pe 15 decembrie 2019, un proiect de argumentare credibilă pentru a fi prezentat Comisiei Europene în vederea obţinerii unei noi derogări pentru utilizarea neonicotinoidelor de către fermierii români pentru culturile care vor fi însămânţate în primăvara anului 2020.

Acesta este concluzia unei reuniuni de lucru conduse de ministrul Agriculturii Adrian Oros şi de secretarul de stat Florian-Emil Dumitru, ce a avut loc pe 25 noiembrie. La discuţii au mai participat directorul general al Autorităţii Naţionale Fitosanitare (ANF), directorul general al Direcţiei Generale de Politici Agricole din MADR, cercetători şi reprezentanţi ai fermierilor.

INS: Suprafeţe tratate cu PPA în 2018
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) privind utilizarea pesticidelor în agricultură în anul 2018, suprafaţa pe care au fost aplicate erbicide deţine ponderea cea mai mare în suprafaţa tratată anul trecut cu produse de protecţie a plantelor (PPA), atât sub formă solidă (52,5%), cât şi sub formă lichidă (52,7%).
Mai exact, în 2018, au fost tratate cu erbicide 5,679 milioane ha, fiind utilizate 11.810.854 kg, cu fungicide - 2,577 milioane ha (7.320.910 kg), cu insecticide - 2,389 milioane ha (2.589.376 kg) şi cu alte PPA - 139.621 ha (496.059 kg).

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 1292 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?