Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la TEOLOGIE, la AGRICULTURĂ! Petrică MUNTEANU lucrează cu drag PĂMÂNTUL Dobrogei!

Publicat: 27 februarie 2017 - 09:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA de la poarta DELTEI. În judeţul Tulcea, un număr tot mai însemnat de tineri au îmbrăţişat agricultura, tot aşa cum braţele Dunării îmbrăţişează cu apele sale pământul binecuvântat al Dobrogei.

Paradoxul acestui colţ de rai, este că agricultura se află încă la mâna şi bunăvoinţa Celui de Sus, deoarece sistemele de irigaţii au fost distruse de seismul tranziţiei.
La evenimentul de sală, la care a fost invitată şi revista Ferma, organizat la Izvorul Cerbului de companii ce asigură inputuri, maşini şi utilaje, dar şi servicii pentru agricultură, reporterul nostru Marian Muşat a întâlnit un tânăr fermier din comuna Somova care lucrează o suprafaţă de teren de 150 ha într-o zonă defavorizată, hotărât să facă o agricultură durabilă şi performantă.

petrică-munteanu_bClick pe poza pentru galerie!

Petrică Munteanu, căci despre el este vorba, are o relaţie specială cu... Cerul! Şi cu pământul! Este absolvent al unui liceu cu profit teologic şi a urmat de mai multe cursuri de specializare în cultivarea plantelor agricole.

Dar despre munca lui, desprinsă parcă din cartea de căpătâi a omenirii – Biblia, aşezând cu sfinţenie „mirabla sămânţă”, ca parte a Creaţiei, sub brazda odihnitoare şi hrănitoare, şi multe altele într-o ediţie viitoare a revistei Ferma.

Vizualizat: 2808 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?