Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la TEOLOGIE, la AGRICULTURĂ! Petrică MUNTEANU lucrează cu drag PĂMÂNTUL Dobrogei!

Publicat: 27 februarie 2017 - 09:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA de la poarta DELTEI. În judeţul Tulcea, un număr tot mai însemnat de tineri au îmbrăţişat agricultura, tot aşa cum braţele Dunării îmbrăţişează cu apele sale pământul binecuvântat al Dobrogei.

Paradoxul acestui colţ de rai, este că agricultura se află încă la mâna şi bunăvoinţa Celui de Sus, deoarece sistemele de irigaţii au fost distruse de seismul tranziţiei.
La evenimentul de sală, la care a fost invitată şi revista Ferma, organizat la Izvorul Cerbului de companii ce asigură inputuri, maşini şi utilaje, dar şi servicii pentru agricultură, reporterul nostru Marian Muşat a întâlnit un tânăr fermier din comuna Somova care lucrează o suprafaţă de teren de 150 ha într-o zonă defavorizată, hotărât să facă o agricultură durabilă şi performantă.

petrică-munteanu_bClick pe poza pentru galerie!

Petrică Munteanu, căci despre el este vorba, are o relaţie specială cu... Cerul! Şi cu pământul! Este absolvent al unui liceu cu profit teologic şi a urmat de mai multe cursuri de specializare în cultivarea plantelor agricole.

Dar despre munca lui, desprinsă parcă din cartea de căpătâi a omenirii – Biblia, aşezând cu sfinţenie „mirabla sămânţă”, ca parte a Creaţiei, sub brazda odihnitoare şi hrănitoare, şi multe altele într-o ediţie viitoare a revistei Ferma.

Vizualizat: 3041 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Pavel Iovăneasă: Ne dorim să omologăm Breaza!

Imagini din cadrul expoziţiei şi târgului de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". Realizările, greutăţile şi dorinţele membrilor Asociaţiei Crescătorilor de Oi "Retezatul-Haţeg" ne-au fost expuse de către Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociației.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?