Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la campionii rapiţei, la profesioniştii rapiţei Rapool - Sateen Union

Publicat: 04 iunie 2018 - 21:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ultima zi a lunii mai, în ferma Agromec Vişina din judeţul Olt, administrată de Ştefan Stănescu (cunoscut fermierilor ca dezvoltator al aplicaţiei Agriso), 7 din cei 8 participanţi în concursul Profesioniştii rapiţei Rapool au fost prezenţi pentru a ne prezenta variantele tehnologice alese pentru un profit cât mai bun!

Mihaela Radu, marketing manager & product manager Saaten Union & Rapool România, a trecut în revistă rezultatele obţinute anul trecut în ferma Agro Cocora şi mai ales cheltuielile care au fost mult mai mari decât anul acesta. Şi nu din pricină că fermierii nu şi-ar fi dorit soluţii complexe ci, mai degrabă, pentru că realităţile din teren i-au împiedicat să se desfăşoare. De la semănatul foarte târziu, 22 septembrie anul trecut, până la precipitaţiile de doaar 15 l/mp din ultimile 2 luni cooroborate cu alternări de perioade foarte calde în miez de iarnă cu căderi de zăpadă în primăvară. Aşa se face că, în mod cu totul surprinzător, rapiţa din terenul întrecerii fermierilor arată mai mult decât bine.

Ştefan Stănescu se pare că a fost cel mai cheltuitor cu rapiţa din careul profesioniştilor investind suma de 2.245 lei pe când Dan Balaban a ales să investească doar 1567 lei (credea că şi această cheltuială va fi inutilă în momentele în care a aplicat tehnologia şi era impresionat de cât de bine se prezenta hibridul ales de el, Shrek). Mai mult de jumătate din fermierii prinşi în acestă competiţie sunt fermieri tineri şi chiar foarte tineri. Aşa cum sunt Mihai Drăgoi, 23 ani (care a schimbat bătăturile de la clapele pianului cu cele de la manşa utilajelor agricole) sau Liviu Ciocan, 29 ani. Alături de agronomi cu vastă experienţă precum Costel Bogaciu sau Marcel Mincan.

Pe larg despre cum s-au supus hibrizii Rapool - Saaten Union (Dariot de trei ori, Dalton, Shrek, Sherpa, Cristal şi Phonix CL) la dorinţele de succes ale fermierilor din competiţia profesioniştilor rapiţei, în revista Ferma!

Rapool_Profesionistii Rapitei 2018_b

Rapool_stefan stanescu_b

Rapool_mihai dragoi_b

Rapool_Mihaela Radu_b

Rapool_Liviu Ciucan_b

Vizualizat: 979 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?