Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De la campionii rapiţei, la profesioniştii rapiţei Rapool - Sateen Union

Publicat: 04 iunie 2018 - 21:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ultima zi a lunii mai, în ferma Agromec Vişina din judeţul Olt, administrată de Ştefan Stănescu (cunoscut fermierilor ca dezvoltator al aplicaţiei Agriso), 7 din cei 8 participanţi în concursul Profesioniştii rapiţei Rapool au fost prezenţi pentru a ne prezenta variantele tehnologice alese pentru un profit cât mai bun!

Mihaela Radu, marketing manager & product manager Saaten Union & Rapool România, a trecut în revistă rezultatele obţinute anul trecut în ferma Agro Cocora şi mai ales cheltuielile care au fost mult mai mari decât anul acesta. Şi nu din pricină că fermierii nu şi-ar fi dorit soluţii complexe ci, mai degrabă, pentru că realităţile din teren i-au împiedicat să se desfăşoare. De la semănatul foarte târziu, 22 septembrie anul trecut, până la precipitaţiile de doaar 15 l/mp din ultimile 2 luni cooroborate cu alternări de perioade foarte calde în miez de iarnă cu căderi de zăpadă în primăvară. Aşa se face că, în mod cu totul surprinzător, rapiţa din terenul întrecerii fermierilor arată mai mult decât bine.

Ştefan Stănescu se pare că a fost cel mai cheltuitor cu rapiţa din careul profesioniştilor investind suma de 2.245 lei pe când Dan Balaban a ales să investească doar 1567 lei (credea că şi această cheltuială va fi inutilă în momentele în care a aplicat tehnologia şi era impresionat de cât de bine se prezenta hibridul ales de el, Shrek). Mai mult de jumătate din fermierii prinşi în acestă competiţie sunt fermieri tineri şi chiar foarte tineri. Aşa cum sunt Mihai Drăgoi, 23 ani (care a schimbat bătăturile de la clapele pianului cu cele de la manşa utilajelor agricole) sau Liviu Ciocan, 29 ani. Alături de agronomi cu vastă experienţă precum Costel Bogaciu sau Marcel Mincan.

Pe larg despre cum s-au supus hibrizii Rapool - Saaten Union (Dariot de trei ori, Dalton, Shrek, Sherpa, Cristal şi Phonix CL) la dorinţele de succes ale fermierilor din competiţia profesioniştilor rapiţei, în revista Ferma!

Rapool_Profesionistii Rapitei 2018_b

Rapool_stefan stanescu_b

Rapool_mihai dragoi_b

Rapool_Mihaela Radu_b

Rapool_Liviu Ciucan_b

Vizualizat: 1345 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?