Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De ce rapiţa DEKALB - de 11 ani, alegerea nr. 1 a fermierilor români

Publicat: 10 iulie 2019 - 13:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De mai bine de un deceniu, DEKALB este prima alegere a fermierilor români. Lider incontestabil al pieţei autohtone, rapiţa DEKALB rămâne favorită şi în 2019. Dar care sunt avantajele fermierilor şi de ce aleg aceştia hibrizii DEKALB?

Fermierii aleg întotdeauna hibrizii în funcţie de experienţa şi de rezultatele pe care le au la sfârşitul muncii lor. Rapiţa DEKALB a confirmat constant producţii excepţionale. Un adevărat test al producţiilor a fost şi Concursul ”Generaţia 6t”, un exerciţiu în care fermierii români nu doar că au ajuns la o astfel de producţie, ci au şi depăşit-o.
În 2017, premiul concursului ”Generaţia 6t” a mers la compania SC ALVALEX SRL, jud. Teleorman, unde s-a reuşit performaţa celor 6 tone, cu o producţie de 6.040 kg realizată din seminţele de rapiţă Dekalb Exception.
În 2018, producţia record a anului a fost atinsă de ferma Trei Movile, din comuna Şiclău, Arad, unde hibridul DK Expression a reuşit performanţa de 5.974 de kilograme la hectar, la o umiditate de 6,8%.

in119_b

DEKALB e cea mai profitabilă rapiţă din România
Caracteristicile foarte bune ale seminţelor au făcut din DEKALB o reţetă de succes pentru fermierii români. Rapiţa DEKALB este cunoscută pentru calităţile privind vigoarea la răsărire, dubla toleranţă la phoma şi la hernia rădăcinilor.
În câmp, toleranţa la scuturarea boabelor din silicve este punctul forte al seminţei DEKALB, ceea ce duce la minimizarea pierderilor de producţie şi a problemei răsăririi samulastrei în urma scuturării seminţelor înaintea recoltării şi în timpul acesteia.
Acum, fermierii din România pot alege şi variantele de seminţe tratate cu Acceleron Elite, care îmbină acţiunea unor produse biologice cu mijloace de protecţie chimică a culturii: fungicid de bio control, biostimulator şi insecticid. Potenţialul productiv se stabileşte înainte de debutul iernii, însă factorii de risc precum bolile de la început de sezon, pagubele cauzate de insecte şi alte probleme pot afecta acest potenţial. Fermierii pot depăşi aceste pericole, folosind tratamentul Acceleron® Seed Applied Solutions de la DEKALB.
Până la 90% din îngrăşămintele fosfatice rămân neutilizate în anul aplicării, deoarece formează legături chimice în sol, devenind astfel indisponibile pentru cultură (cel puţin 25% dintre fosfaţii aplicaţi nu ajung niciodată să fie consumaţi). Pentru a maximiza potenţialul productiv al culturii dvs., este esenţial ca fosfaţii să fie utilizaţi cât mai eficient. Acceleron® Seed Applied Solutions conţine ciuperca Penicillium bilaiae, care eliberează fosfatul blocat în sol, făcându-l disponibil pentru cultură.

web-acceleron-02ag119_b


TOP 3 HIBRIZI DEKALB
DK Expansion este cel mai performant hibrid ca producţii la nivel european, motiv pentru care a făcut parte din noutăţile portofoliului din acest sezon. DK Expansion este un hibrid semitardiv, de talie înaltă, cu un conţinut de ulei excelent şi toleranţă la scuturarea boabelor din silicve - caracteristrică ce minimizează pierderile de producţie şi reduce apariţia samulastrei.
DK Extime a depăşit în România producţia de 6 tone în Arad şi a avut rezultate foarte bune în loturile de testare. DK Extime este un hibrid semitimpuriu, de talie medie, cu rezistenţă excelentă la frângerea tulpinii, toleranţă la scuturarea boabelor din silicve şi potenţial de producţie excelent.
DK Implement CL este unul dintre hibrizii Clearfield de maturitate timpurie, cu o talie medie şi rezistenţă foarte bună la frângerea tulpinii. Toleranţa la scuturarea boabelor din silicve minimizează pierderile de producţie şi reduce apariţia samulastrei în urma scuturării seminţelor înaintea recoltării şi în timpul acesteia. Sistemul Clearfield reprezintă singura soluţie pentru controlul total şi îndelungat al buruienilor, inclusiv al cruciferelor (sinapis, raphanus).

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 239 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?