Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RALF 2019. DANKO, lider la producţia de cereale în Polonia

Publicat: 29 ianuarie 2020 - 23:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DANKO Plant Breeders Ltd. este o companie poloneză care se ocupă în principal de cultivarea cerealelor, inclusiv producţia de sămânţă. Tradiţia îndelungată, angajaţii cu experienţă, germoplasma unică (proprie) şi metodele şi facilităţile moderne de producţie, permit companiei crearea eficientă şi de durată a noi varietăţi de plante de cultură, atât pentru piaţa locală cât şi pentru exportul în alte state europene.

Compania deţine şapte staţii de cultivare şi producţie de sămânţă în Polonia, având sediul central în Choryń. Invitat ca speaker la RALF 2019 - Forumul Marilor Fermieri, Dr. Dariusz Majchrzycki, manager vânzări şi marketing a declarat că aproximativ 25 la sută din totalul exportului polonez de sămânţă certificată de cereale aparţine companiei pe care o reprezintă. În 2019, Danko a vândut sămânţă din 52 de varietăţi în 18 state europene. Strategia de piaţă a producătorului este orientată spre producerea şi vânzarea de seminţe, în special de plante cerealiere (şi nu materie primă, ca în cazul României!). De altfel, din cei 382 de angajaţi ai companiei, 97 sunt implicaţi în reproducerea şi ameliorarea soiurilor.

Dariusz Majchrzycki_b

danko foto 2_b
Oferta comercială a companiei pentru anul 2019 a inclus nu mai puţin de 122 de soiuri şi hibrizi de cereale, leguminoase, oleaginoase (în principal rapiţă), porumb şi ierburi. Suprafaţa totală cultivată este de 6.363 hectare.
Principalele culturi (producţie şi obţinere de sămânţă) sunt: grâul de toamnă şi de primăvară, triticale, secară, ovăz de primăvară, raigras italian, orz de toamnă şi de primăvară, soia, mazăre.
Danko deţine şi un sector zootehnic, cu un efectiv total de 1.860 vaci cu lapte şi o producţie de cca 18 milioane litri de lapte materie primă pe an.
Cifra anuală de afaceri a companiei poloneze a fost de 25,5 milioane Euro iar investiţiile se ridică la aproape 5 milioane Euro anual.
Ancorată puternic în agricultura viitorului, la Danko tehnologiile moderne sunt la ele acasă, mai ales în ceea ce priveşte crearea şi reproducerea de noi soiuri. Markerii moleculari asigură precizie în alegerea liniilor parentale pentru încrucişare iar în cazul programelor de hibridare pentru secară, triticale şi grâu sunt folosite ecrane şi incinte speciale de izolare.
În cifre, producţia anului 2019 a însemnat, pentru compania poloneză: 2.722 ha pentru multiplicare, 168 de plantaţii/culturi şi 865 loturi semincere, 110 soiuri multiplicate, 13 linii de producţie. 14 mii tone de seminţe vândute.

danko foto 1_b

Agricultura în Polonia
• total suprafaţă agricolă: 14.405.650 ha
• suprafaţă însămânţată: 10.780.000 ha
• ferme: 1.410.700
90 la sută dintre ferme lucrează între 1 şi 20 de hectare, reprezentând 49 la sută din suprafaţa agricolă a Poloniei iar 51 la sută din suprafaţa agricolă este exploatată de 10 la sută din numărul total de ferme, care lucrează peste 20 de hectare.

RALF 2020 va avea loc pe data pe 27 Noiembrie la Radisson Blu Hotel Bucureşti.
Mai multe despre RALF pe: www.ralf.com.ro
RALF este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION


Vizualizat: 1729 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?