Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DAEA a dat note PRIMELOR RECOLTE de ORZ

Publicat: 19 iunie 2017 - 11:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA PIAŢĂ, LA APIA ŞI APOI ÎN CÂMP. Petre Daea a luat iar ţara la pas, chiar dacă şi-a depus demisia! A dus personal şorţurile pentru producătorii de tomate înscrişi în programul de sprijin.

În Olt, la DAJ, am aflat că în buget intraseră deja banii pentru 1.000 de producători din cei 1.400 care vor depune deconturile. Vineri au şi plătit o parte din producători iar luni vor avea banii în contul lor. La Craiova DAJ este la etajul 7 al unei clădiri particulare unde plătesc o chirie de 24.000 lei/ lună. În Dolj şi APIA are probleme de sediu aşa că pe viitor ministrul se gândeşte, dacă realităţile nu se vor strica, să rezolve problema acesta.

daj-dolj_b

Cât priveşte beneficiarii programului de tomate, în Dolj au depus acte 687 de beneficiari din care 445 au încheiat primul ciclul de producţie iar 440 au şi depus deconturile.

daea-in-lanul-de-orz_b

Petre Daea a coborât şi în Sahara Olteniei, în zona Segarcea, acolo unde Mihai Anghel, administratorul Comcereal dolj, a intrat primul la recoltatul orzului. Sâmbătă, 17 iunie, recoltatul orzului la Comcereal Dolj era pe final, iar producţiile foarte bune. Imediat după treierat nu mai puţin de 7 subsoliere abordau câmpurile. Din cele 8 aflate în dotarea Comcereal. Trase de tractoare John Deere 9630 cu câte trei rânduri de anvelope pentru diminuarea tasării.
Comcereal Dolj are cereale păioase pe 13.800 ha din cele 24.000 ha pe care le lucrează. Orzul ocupă 6.300 ha. Atât orzul cât şi grâul sunt soiuri din Serbia. Grâul este nearistat şi se va culege primul din ţară, susţine Petre Daea.

daea-recoltat-orz_b

Porumbul şi floarea-soarelui, în totalitate de la Pioneer, sunt irigate cu cei 200 de pivoţi pe care îi au în dotare. Iar ministrul nu se mai vedea din lanurile cu porumb, motiv pentru care l-a felicitat telefonic pe Mihau Anghel pentru felul în care arată culturile. Crinu Eremia, responsabilul din Comcereal Dolj care ne-a prezentat câmpul, lucrează din 1984 în acelaşi loc, în fostul IAS Segarcea. El ne-a povestit că Mihai Anghel vrea să facă, la propiu, şcoala lor de agricultură unde să-i pregătească pe cei care vor prelua din mers şi frâiele activităţii Comcereal Dolj. Acum, 65 de oameni lucrează cele 24.000 ha.

La Goicea, lângă Bârca poetului Adrian Păunescu, Ion Marcu lucrează 548 ha din care 180 cu orz. TIR-ul de la Ameropa era în capul locului iar producţia, foarte bună, chiar „neaşteptat de bună”cum a subliniat chiar fermierul, mergea direct în conturile inputurilor agricole. Preţul, exceptând costurile de transport erau în jur de 110 euro/t.

dropia-la-recoltat_b

La ieşirea din Segarcea, Petre Daea a oprit pe un câmp unde am observat că recoltau trei combine Dropia, ceea ce nu mai văzusem demult. Societatea Agricolă Vatra din Segarcea, unde preşedinte este Traian Genoiu, lucrează 1380 ha. 450 ha cu grâu, 200 ha cu mazăre, 25 ha cu lucernă pentru sămânţă, porumb şi floarea soarelui pe restul terenului. Producţia la orz, pe cele 250 ha e bună, iar greutatea hectolitrică peste 64-65. Inginerul agronom, Florin Stănucă a primit felicitări direct în câmp pentru tehnologia aplicată la soiurile Carmina de la Donau Satt (50 ha) şi Gherlau de la Limagrain (200 ha).
Pe larg în revista Ferma!

Vizualizat: 4567 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?