Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum SCĂPAŢI de BURUIENILE din culturile de PĂIOASE!

Publicat: 28 aprilie 2017 - 13:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu acest an, compania Alcedo are în portofoliul său comercial produsul STARANE, a doua denumire comercială a erbicidului CERLIT, recunoscut al firmei DOW AgroSciences, cu omologare pentru grâu, ovăz, porumb, dar şi pentru alte culturi agricole.

STARANE combate un spectru mare de buruieni: Galium aparine (turiţa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Convulvus arvensis (volbura), Rubus spp. (zmeur, mur), Rumex spp. (măcriş), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (punguliţa), Myosotis arvensis (nu mă uita), Polygonum spp. (troscot), Xanthium spp. (cornuţi), Amaranthus retroflexus (ştir sălbatic), Sinapsis arvensis (muştar salbatic), Solanum nigrum (zârna), Vicia spp. (măzăriche), Calystegia sepium (volbura mare), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Lamium spp. (sugel), samulastra din floarea-soarelui (în faza de 4-8 fr.), Taraxacum officinale (păpădia), Abutilon theophrasti (teişor), Urtica spp. (urzica), Datura stramonium (ciumăfaie), Portulaca oleracea (grăsiţa), Equisetum arvense (coada calului).

camp_cu_grau_la_Agroind_Cauaceu_bClick pe poza pentru galerie!

STARANE este un erbicid sistemic, substanţa activă fluoroxypir 250 gr/litru este rapid translocată, care, la buruienile sensibile provoacă o reacţie tipic auxinică, la numai câteva ore de la aplicare, manifestându-se prin răsucirea frunzelor. Produsul are o flexibilitate remarcabilă în aplicareşi a fost special creat combaterii în postemergenţă a buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase, porumb, ceapă, livezi şi pajişti. Este tolerat de cerealele păioase într-o fereastră foarte largă de aplicare primăvara de la înfrăţire şi până la apariţia spicului. La grâu şi orz se poate aplica singur, în doză omologată de 0,8 l/ha sau asociat cu erbicidele din familia Rival (Rival Star 75 GD şi Rival Superstar 75 GD), în doza de 0,4 l/ha, a precizat dr. ing. Sorin Ştefan director tehnic Alcedo.

La cultura de porumb, poate fi aplicat în stadiul de 4-6 frunze, în doza de 1l/ha. De reţinut că STARANE poate fi combinat cu îngrăşăminte foliare, cu un test de compatibilitate în prealabil.

Vizualizat: 4251 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?