BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum să vă vindeţi produsele agricole prin internet

Publicat: 20 martie 2020 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Platforma digitală de comercializare online a produselor agricole Commoditrader, lansată în România în toamna anului 2019, şi Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) încheie un parteneriat prin care sprijină fermierii să-şi vândă porumbul şi produsele agricole către parteneri direcţi şi la preţuri transparente.

Platforma va fi oferită ca serviciu gratuit pentru vânzarea produselor agricole, iar fermierii vor putea să o folosească pentru a se informa despre preţuri, pentru a cumpăra sau pentru a-şi vinde produsele agricole direct unor fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obţină preţuri mai bune.
Fermierii se pot înscrie pe platformă gratuit, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător sau ambele. Preţurile mărfurilor agricole comercializate în platformă sunt transparente, inclusiv costul transportului. Fermierul plăteşte doar pentru serviciile financiare suplimentare pe care le alege, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care, în viitor, va fi adăugată ca serviciu oferit de platformă.
Platforma Commoditrader a fost dezvoltată de un start-up înfiinţat în 2018, în colaborare cu fermieri şi asociaţii de fermieri din Danemarca, ţara de origine a proiectului.
APPR reuneşte în prezent aproximativ 500 de fermieri şi organizaţii mici locale care lucrează împreună 500.000 ha de teren agricol.

Platforma online_b

APPR investeşte în agricultura digitală

Alina Creţu, directorul executiv al APPR, a anunţat, la începutul lunii februarie 2020, că Asociaţia a început, în 2019, câteva parteneriate de cercetare în proiecte privind digitalizarea agriculturii, cu finanţare din Programul European Orizont 2020.


Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 394 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?