Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum să vă vindeţi produsele agricole prin internet

Publicat: 20 martie 2020 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Platforma digitală de comercializare online a produselor agricole Commoditrader, lansată în România în toamna anului 2019, şi Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) încheie un parteneriat prin care sprijină fermierii să-şi vândă porumbul şi produsele agricole către parteneri direcţi şi la preţuri transparente.

Platforma va fi oferită ca serviciu gratuit pentru vânzarea produselor agricole, iar fermierii vor putea să o folosească pentru a se informa despre preţuri, pentru a cumpăra sau pentru a-şi vinde produsele agricole direct unor fabrici de furaje sau ferme, din partea cărora să obţină preţuri mai bune.
Fermierii se pot înscrie pe platformă gratuit, prin crearea unui profil de utilizator, care poate fi cumpărător, vânzător sau ambele. Preţurile mărfurilor agricole comercializate în platformă sunt transparente, inclusiv costul transportului. Fermierul plăteşte doar pentru serviciile financiare suplimentare pe care le alege, cum ar fi asigurarea de credit comercial, care, în viitor, va fi adăugată ca serviciu oferit de platformă.
Platforma Commoditrader a fost dezvoltată de un start-up înfiinţat în 2018, în colaborare cu fermieri şi asociaţii de fermieri din Danemarca, ţara de origine a proiectului.
APPR reuneşte în prezent aproximativ 500 de fermieri şi organizaţii mici locale care lucrează împreună 500.000 ha de teren agricol.

Platforma online_b

APPR investeşte în agricultura digitală

Alina Creţu, directorul executiv al APPR, a anunţat, la începutul lunii februarie 2020, că Asociaţia a început, în 2019, câteva parteneriate de cercetare în proiecte privind digitalizarea agriculturii, cu finanţare din Programul European Orizont 2020.


Articol publicat în revista Ferma nr. 3/252 (ediţia 15-29 februarie 2020)

Vizualizat: 296 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?