Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cum alegem erbicidul la sfecla de zahăr

Publicat: 19 aprilie 2022 - 15:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cultura sfeclei de zahăr necesită, din fazele timpurii, grijă și multă atenție. Aceasta este din ce în ce mai greu de cultivat, din cauza multor provocări, printre care și combaterea buruienilor, mai ales în condițiile reducerii substanțelor active disponibile pe piață. Cu erbicidul MITRON 700 SC, însă, rezolvăm foarte simplu această problemă.

Cultura erbicidata, cu elemente de productie foarte bune; _bCultură erbicidată, cu elemente de producție foarte bune; sursa foto Dreamstime

 

De ce buruienile afectează producția?


Sfecla de zahăr este una dintre cele mai sensibile culturi, care se pretează pe soluri de foarte bună calitate, însă va genera un spor de producție numai în cazul în care se ține cont de combaterea buruienilor până în faza de 6 frunze adevărate. Semănatul se face la o adâncime foarte mică în stratul superficial (2-3 cm), iar pornirea în vegetație depinde de accesul la umiditatea și nutrienții din sol, resurse pentru care concurează și buruienile. Rezultatul acestei competiții este un nivel redus al producției de rădăcini formate și, implicit, al asimilării de zaharuri. Cu cât sunt mai multe buruieni rămase în cultură, cu atât elementele de producție sunt mai slab dezvoltate sau în cantitate mai mică.

Ventrilica (Veronica spp.)KWIZDA AGRO_bVentrilica (Veronica spp.), sursa foto arhivă proprie Kwizda Agro Romania

 

3 motive pentru alegerea MITRON 700 SC


  1. Prezintă un spectru larg de combatere. 
  2. Împiedică răsărirea buruienilor în valuri. 
  3. Controlează buruienile înainte ca ele să răsară. Dintre acestea:

 

Ventrilica (Veronica spp.) - plantă târâtoare sau urcătoare, ce atinge până la 40 de cm înălțime și care poate emite numeroși lăstari. Poate fi recunoscută prin frunzele ovale, cu lobi rotunjiți și peri, precum și prin florile albastre. În condiții favorabile, germinează din toamnă, peste iarnă și primăvara. Înflorește din martie până în octombrie.

Loboda salbatică (Atriplex patula) - plantă ramificată, de până la 100 cm înălțime. Răsare primăvara târziu și înflorește în iulie - august, producând numeroase semințe. 

Rocoina (Stellaria mediaare tulpina în general culcată; din noduri pot apărea rădăcini, fapt ce determină aspectul de rețea pe sol. Poate germina pe durata întregului an, când condițiile sunt favorabile și are perioadă mare de înflorire. 

Turița (Galium aparine) - plantă versatilă, ce poate apărea pe toate tipurile de sol. Tulpina este cățărătoare, cu o lungime de până la 100 cm, ramificată, pătrată în secțiune. Germinează din toamnă până primăvara, din stratul 0-10 cm. Înflorește de la începutul verii până toamna.

Hrișca urcătoare (Polygonum convolvulusare tulpina agățătoare, simplă sau ramificată, cu o lungime de până la 90 cm. Inflorescența este puțin vizibilă, cu nuanțe alb-verzui-roz. Germinează primăvara și înflorește din vară până toamna.

Troscotul (Polygonum aviculare) este o buruiană ce se poate dezvolta pe aproape toate tipurile de sol. Germinează primăvara - vara din stratul superficial și înflorește din iunie până toamna.

Muștarul sălbatic (Sinapis arvensis) este o plantă ce poate ajunge până la o înălțime de 140 cm. Prezintă inflorescențe mici, de culoare verde. Germinează din primăvară până toamna. Înflorește în perioada vară-toamnă. 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

 

 

 

Vizualizat: 839 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?