Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Creştere durabilă, prin inovaţie

Publicat: 09 iulie 2009 - 19:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Testarea produselor şi informarea fermierilor, componentele de bază ale prezenţei pe piaţa româneasca a companiei germane DSV, s-au materializat în primăvara 2009 printr-o serie de evenimente în câmp organizate împreună cu colaboratori precum Agrichim, SCDA Caracal, Almos Neamţ.

Testarea produselor şi informarea fermierilor, componentele de bază ale prezenţei pe piaţa româneasca a companiei germane DSV, s-au materializat în primăvara 2009 printr-o serie de evenimente în câmp organizate împreună cu colaboratori precum Agrichim, SCDA Caracal, Almos Neamţ.

Atât pentru selectarea produselor ce performează în condiţiile specifice diferitelor zone din România, cât şi pentru prezentarea acestora către principalii beneficiari ai seminţelor de calitate - fermierii, Biocrop, reprezentant exclusiv al DSV în România, a fost participant activ în cadrul acestor evenimente.

Click pe poza pentru galerie!

"Ziua Rapiţei" - SCDA Caracal, 22 mai

Alături de produsele altor şapte companii reprezentative pentru producerea de seminţe de rapiţă, la Caracal au fost prezentate 11 varietăţi de rapiţă DSV - 10 hibrizi şi un soi. A fost prima ocazie pentru cei 150 de fermieri prezenţi să vadă în câmp, pe lângă hibrizii comercializaţi în ultimii doi ani, şi hibrizii noi din portofoliul pentru 2009: Safran, Sitro şi Flash.

Potenţialul acestor hibrizi a fost confirmat de fermierii participanţi la eveniment, care au avut în cultură hibrizii Exocet, Rally şi Hornet în ciclul de producţie 2008-2009. Dintre aceştia îi amintim pe: Sever Popa (S.C. Sedomar Grup), Grigore Lacea (S.C. Industrial Agrolex), Ion Comăniţă (S.C. Ilsa Com) şi Florin Oanţă (S.C. Valflor Comp).


"Expo Almos" - Neamţ, 22-23 mai

Compania Biocrop a participat la expoziţia agricolă organizată în judeţul Neamţ de către compania Almos, reprezentată de directorul acesteia, Alexandru Molodoi. Expoziţia a reuşit să cuprindă cele mai importante companii producătoare de seminţe, pesticide şi utilaje.

Pentru fermierii din zona Moldovei, această expoziţie a fost un moment prielnic pentru a discuta cu reprezentanţii companiei Biocrop despre tehnologia culturii de rapiţă şi sistemul de hibridare Ogura, în care sunt produşi hibrizii DSV.


"Tehnologia Rapiţei" - Agrichim Feteşti, 29 Mai

Directorul general al Agrichim Feteşti, Viorel Nica, a organizat o "Zi a Câmpului" pentru produsele DSV, la care au participat peste o sută de fermieri şi distribuitori din sud-estul ţării.

Viorel Nica a prezentat tehnologia utilizată pentru cultura de rapiţă, punând accent pe: rotaţia culturilor; calitatea lucrărilor de pregătire a patului germinativ; irigarea de aprovizionare de 800-1000 mc/hectar; respectarea perioadei optime de semănat; fertilizarea fazială în toamnă şi în primăvară, ţinând cont de necesarul de azot al plantei; combaterea bolilor şi dăunătorilor, atât în toamnă cât şi în primăvară, utilizând tratamente sistemice de prevenţie.

Fermierii au avut ocazia de a evalua şi compara varietăţi de rapiţă ale DSV şi ale altor companii, prin prisma tehnologiei aplicate de Agrichim pentru culturile de rapiţă. Estimările realizate atât pentru loturile demonstrative, cât şi pentru suprafaţa de 800 de hectare cultivate cu hibrizii DSV, depăşesc 4 tone la hectar.

La final, participanţii şi-au exprimat dorinţa de a afla rezultatele la recoltare pentru fiecare varietate prezentată.

Compania Biocrop va organiza evenimente similare şi în perioada următoare, pentru a oferi fermierilor posibilitatea de a compara şi testa varietăţile DSV, în cât mai multe locaţii diferite din zonele agricole ale României.
În perioada 18-21 iunie, reprezentanţii Biocrop au participat cu stand în cadrul expoziţiei de agricultură TimAgralim, desfăşurată la Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului din Timişoara.

Logo DSVClick pe poza pentru galerie!

PARTICULARITĂŢI PRODUCTIVE ALE HIBRIZILOR DE RAPIŢĂ DSV

- vigoarea excepţională

- potenţialul de producţie ridicat

- compatibiliatea foarte bună la semănatul târziu

- rezistenţă foarte bună la îngheţ, în condiţiile unui ger uscat persistent de -12/-13 grade

- rezistenţă excelentă la atacul de Phoma din primăvară

- valorificarea intensă a terenului în condiţiile unei fertilizări de "austeritate"

- legarea foarte bună a silicvelor din întreaga inflorescenţă


CULTURI DE GRÂU ŞI ORZ MARCA DSV

Culturile de grâu şi de orz prezentate la Agrichim Feteşti s-au remarcat prin vigoarea şi starea fitosanitară bună pe care au prezentat-o, cât şi prin potenţialul de producţie ridicat.

Soiurile de grâu DSV se remarcă prin doza scăzută de sămânţă utilizată - doar 150 kilograme de sămânţă la hectar, prin clasa de calitate A din care fac parte, şi prin forma spicului, care previne reţinerea apei.


OFERTA PENTRU TOAMNA 2009

Portofoliul de produse DSV pentru piaţa românească cuprinde în toamna 2009 seminţe hibrid de rapiţă (Exocet, Safran, Hornet, Sitro, Rally şi Flash), seminţe de grâu (Chevalier şi Potenzial - clasa de calitate A) şi orz (Epoque), ce s-au remarcat în cultură şi în teste printr-un potenţial de producţie ridicat.

Logo BioCropClick pe poza pentru galerie!

Biocrop SRL

Bucureşti, Str. Oiţelor nr. 7, APC House, et. 4, sector 4

tel.: 031-425.39.46
fax: 031-425.39.47

web: www.biocrop.ro
email: marketing@biocrop.ro; info@biocrop.ro

Vizualizat: 861 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!