Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

COOPERATIVĂ de SUCCES, Bio Cătina România ţinteşte PIEŢELE din EUROPA şi ASIA!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 17:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Nouă negociază mai bine ca unul” este motto-ul care uneşte 9 cultivatori de cătină în cea mai mare cooperativă de profil.

Cinci fermieri cu plantaţii de cătină ecologică au decis, în urmă cu un an, să se asocieze în Cooperativa Agricolă Bio Cătina România. Astăzi, asociaţia are 9 membri, care deţin cumulat 82 de hectare de cătină şi sunt cea mai mare forţă comercială în producţia şi comercializarea de cătină ecologică din România.

Cooperativa-Bio-Catina1_b

Au investit aproape un milion de euro la nivelul tuturor membrilor cooperatori, iar acum ţintesc pieţele din Asia şi pe cele europene.
În urmă cu numai un an, cinci dintre cultivatorii de cătină ecologică, certificaţi sau în conversie, au decis să-şi unească forţele pentru a putea pătrunde pe pieţe de desfacere externe cu o putere mai mare de negociere. Toţi membri fondatori ai Cooperativei Agricole Bio Cătina sunt tineri fermieri, iar strategia lor este să crească împreună, mărind exponenţial suprafaţa pomicolă cultivată şi cantitatea pe care o pot livra către clienţii interni şi externi. Conducerea Cooperativei este asigurată de trei dintre cei cinci membri fondatori: Michaela Caruţaşu - Preşedinte, Mădălina Giurescu -Vicepreşedinte şi Florin Niculescu - Director Executiv.
Suprafeţele deţinute de Cooperativă sunt răspândite în mai multe judeţe ale ţării, printre care: Vâlcea, Dâmboviţa, Vaslui, Buzău, Olt, Constanţa, Suceava, Arad, Călăraşi, iar suprafaţa totală cultivată este de 82 ha.

Cooperativa-Bio-Catina2_b

“Putem spune că la nivel asociativ, Cooperativa Bio Cătina deţine cea mai mare suprafaţă de cătină ecologică din România. Restul pieţei este fărâmiţată în suprafeţe de 5-10 ha, foarte rar 20-30 ha, însă creştem în fiecare lună pentru că avem noi şi noi cereri de aderare. În acest ritm, cu o creştere atât de mare în primul an, nu am nici un motiv să cred că nu vom dubla acestă suprafaţă până la finele anului următor, ajungând la 200 ha până în Decembrie 2018. Este important să creştem pentru că astfel obţinem o putere de negociere mult mai mare cu marii procesatori şi deci condiţii comerciale mult mai avantajoase. Una este să negociezi vânzarea unui TIR cu marfă şi alta este să negociezi 10-20 TIR-uri. Volumul şi constanţa în calitate atrage cu totul alte condiţii comerciale”, povesteşte directorul executiv al cooperativei, Florin Niculescu.
Cu această suprafaţă cultivată, Cooperativa reprezintă deja 10% din suprafaţa totală de cătină plantată în România.

Pe larg despre activitatea şi succesul cooperativei, în ediţiile viitoare ale revistei Ferma!

Vizualizat: 1571 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?