Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Constantin Petre a RECOLTAT 6 TONE/HA la ORZ şi speră la 5 TONE/HA la GRÂU!

Publicat: 29 iunie 2017 - 07:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAPIŢA SE APROPIE DE 3 TONE/HA. Campania agricolă de vară se desfăşoară bine organizat şi cu maximă intensitate în ferma administrată de Constantin Petre, fermier din judeţul Brăila. 

Vremea bună de lucru a fost folosită din plin pentru a încheia prima fază la orz. „Am început treieratul acum patru zile în urmă. Am în cultură 80 de hectare în trei locaţii diferite: Chiscani, Lacu Sărat şi Vărsătura, din care 30 au fost ocupate cu soiul Salamandra, special pentru bere. Am avut semnat un contract cu un cunoscut procesator căruia i-am livrat producţia, în jur de 6.000 kg/ha”, ne-a declarat fermierul brăilean. Potrivit acestuia, peste trei zile va intra la recoltatul orzului pentru sămânţă. „În lotul semincer am pus soiul Cardinal, românesc, şi unul adus din Spania, prima dată cultivat în România. Nu m-au dezamăgit, amândouă promit producţii bune. Soiul spaniol, preluat de la fostul Agrosem Brăila, îl voi preda pentru multiplicare”, a precizat cultivatorul.

petre-constantin-,-fermier-_b

Combină nouă în testare la orz
În câmp s-a lucrat cu o singură combină. Este un model adus de 10 zile în fermă de la New Holand - CX 60 80, pentru prima dată testată în câmp. Pe ea s-au urcat pe rând Oscar Daniel, ginerele fermierului, şi Dragoş Marcu, „doi copii tineri şi începători, dar care vor să înveţe”, după cum îi caracterizează Constantin Petre.
„De ieri am început să adunăm rapiţa; nu avem suprafaţă mare, ne-au mai rămas în cultură vreo 30 de hectare. Am avut probleme la înfiinţare şi am fost nevoit să reînsămânţez 10 hectare. Rapiţa se apropie de 3 tone/ha, după informaţiile mele proaspete!”, a susţinut interlocutorul.

Fermierul ne spune că la grâu va intra peste două săptămâni, lanurile au prins o ploaie straşnică în urmă cu jumătate de lună care va întârzia recoltatul. Este suficientă umiditate în sol. Producţia a fost estimată la mai bine de 5 t/ha. Până atunci, va trebui să recolteze mazărea, cultivată pe o suprafaţă mică, de doar 5 hectare.

După recoltare, arătura de vară, irigaţii şi plantatul căpşunilor
Îmediat după recoltarea orzului, pe sola din Lacu Sărat terenul a şi fost arat. Fermierul s-a grăbit să termine lucrarea pentru că va înfiinţa rapiţa de toamnă. „De mâine va trebui să punem în funcţiune staţiile de pompare; loturile semincere de porumb şi cultura de soia reclamă acest lucru. În momentul de faţă ne pregătim să plantăm căpşunile pentru viitorul sezon de producţie. Nu mai pus pe cinci hectare, ci pe mai puţin din cauza lipsei de forţă de muncă”, ne-a declarat Constantin Petre.

Un an agricol mulţumitor!
După cum ne spune, pentru fermier campania agricoă de vară este mereu o provocare; necesită o bună organizare a activităţii de câmp, lucru la care Constantin Petre se pricepe suficient de bine. „Eu pot să zic că până acum este un an agricol mulţumitor!”, a concluzionat fermierul.

Vizualizat: 2531 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?