Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Constantin MANTA şi MAZĂREA lui de peste 5 TONE/HA!

Publicat: 26 iulie 2017 - 12:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RECOLTĂ DE EXCEPŢIE! La Tichileşti, o comună de la poarta Bărăganului brăilean, inginerul Constantin Manta are o cultură frumoasă de mazăre pentru sămânţă.

Lanul este întins pe 60 ha. Ne spune că are în câmp trei soiuri - Abarth de la Limagrain, Volt de la RAGT şi Eso de la Donau Saat. La începutul lunii iunie, cultura era în plin proces de creştere şi dezvoltare. Fertilizarea de bază a făcut-o cu îngrăşământ chimic complex NPK 8.30.0 şi apoi în vegetaţie a mai aplicat un foliar NPK 8.5.40.

manta-constantin-braila-fer_b

Constantin Manta a avut mare grijă la tratamentele fitosanitare. „Am administrat Corum, un erbicid cu două substanţe active - bentazon şi imazamox, care controlează buruienile dicotiledonate anuale şi unele monocotiledonate, în doză de 1,25 l/ha, împreună cu adjuvantul Dash HC. Apoi am intervenit în lan cu Fusilade Forte, un erbicid sistemic postemergent, foarte activ în combaterea buruienilor graminee anuale şi perene. De asemenea, am aplicat tratamente cu fungicidul Pictor şi cu insecticidul Biscaya”, ne-a declarat cultivatorul brăilean.

constantin-manta-tichulesti_b

La sfârşitul lunii mai, la ferma lui Constantin Manta a poposit o combină Claas Lexion, în valoare de peste 250 mii de euro. Noua maşină de recoltat a primit “botezul” lanului începând cu 25 iunie, când Gicu Condruţ a intrat cu ea în sola de mazăre. În două zile lucrarea a fost finalizată, cu o producţie de mazăre boabe de peste 5.000 kg/ha.

Vizualizat: 5898 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?