Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conferinţa „AGROW“. 20 noiembrie 2019, Bucureşti

Publicat: 12 noiembrie 2019 - 10:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

UN DIALOG ÎNTRE EXPERŢII ȘI FERMIERII AGRICULTURII ROMÂNIEI PE 20 NOIEMBRIE, LA HOTEL SHERATON BUCUREȘTI

În data de 20 noiembrie, în inima Bucureştiului la Hotel Sheraton, are loc prima ediție a conferinței „AGROW“, conferință ce îşi propune să aducă agricultura românească în dialog, între experți şi fermieri. Agricultura României are o tradiție incontestabilă, recunoscută prin pionierate la nivel mondial în cercetare, prin fertilitatea ridicată a solului, prin potențialul ridicat de dezvoltare şi progres, prin tehnologiile de înalta performanță şi prin genetică cu potențial ridicat de producție.
Conferința AGROW va reuni specialişti pe diferite domenii ale agriculturii şi  fermieri din toate categoriile.
Fiecare segment al agriculturii noastre cunoaşte transformări majore, cu impact diferit asupra solurilor, culturilor, producțiilor, veniturilor şi investițiilor din fermele româneşti. Se discută frecvent de inovații genetice de înalta performanță şi totuşi, remarcăm faptul că totul este relativ, că nimic nu poate garanta stabilitatea producțiilor. Sunt încă suficiente resurse genetice de exploatat pentru a obține progres genetic semnificativ în următorii ani?
Vor genera tehnicile moderne de ameliorare variabilitate şi diversitate genetică pentru un potențial de producție ridicat şi însuşiri de adaptabilitate?
Încercăm să aplicăm tehnologii de ultima generație, dar nu luăm în considerare faptul că, în prezent şi în viitorul apropiat sau mai îndepărtat nu putem şi nu vom putea controla doi factori determinanți care condiționează producțiile: apa şi temperaturile. Cum reuşim să gestionăm aceşti doi factori determinanți pentru producții ridicate şi profit?

AGROW_b

Solurile sunt într-o transformare vizibilă datorită intensivizării tehnologiilor. Avem soluții alternative pentru a corecta pH-ul solurilor, conținutul de humus, activitatea microorganismelor eficiente, descompunerea resturilor vegetale, permeabilitatea şi afânarea?
Macro şi microelementele sunt esențiale în nutriția plantelor. Ne pot ajuta acestea în fortificarea plantelor de cultură, printr-o aplicare corectă şi echilibrată, în lupta cu seceta pedologică şi arşița atmosferică?
Structura culturilor în fermă, rotația culturilor, alegerea corectă a soiurilor şi hibrizilor sunt elemente ale tehnologiilor care pot asigura culturi sănătoase şi pot reduce incidența atacului de boli şi dăunători?

AGROW_Georgeta Dicu_b

Cât de pregătiți suntem pentru a preda ştafeta tinerei generații de agronomi cu studii medii sau superioare, cât de necesară este forță de muncă tânără, calificată şi cu dorință de performanță în agricultură?
Agricultura evoluează, patogenii, fie ei paraziți, boli sau dăunători, sub presiunea tehnologiilor şi compromisurilor evoluează şi ei, de multe ori mult mai rapid decât genetica şi ameliorarea, apar interacțiuni şi efecte total necunoscute până acum, cărora trebuie să le găsim o rezolvare rapidă şi eficientă. Apelăm la consultanță agricolă, la consultanții agricoli. Îi ştim, ii găsim, ne sunt de ajutor?
Acestea şi nu numai sunt o parte din întrebările şi problemele care vor fi dezbătute în cadrul conferinței.
„AGROW“ – Conferința în care dialogul, dinamismul, întrebările cheie şi răspunsurile prompte îşi propun să construiască o perspectivă de  creştere continuă, de încredere, de deschidere, de înțelegere şi de acțiune a agriculturii româneşti, a fermierilor, în direcția asigurării progresului genetic şi tehnologic.

AGROW_Nicoleta Dragomir_b

SPEAKERI AGROW: https://agrow.ro/#!/speakeri


Accesul la conferință se poate realiza prin înregistrarea pe site-ul oficial – www.agrow.ro, iar prețul biletului este de 99 RON/persoană.

Pentru detalii, puteti contacta:
Anita Panait
Co-Organizator Brandelligence
0748151656
anita@agrow.ro

Vizualizat: 2262 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?