Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conceptul inovator OR Master®

Publicat: 01 februarie 2018 - 12:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ES JANIS CLP este un hibrid semi tardiv de floarea-soarelui cu sistem tehnologic de ultimă generaţie Clearfield® Plus şi rezistenţă genetică la Orobanche rasa G.

 

Euralis Seminţe propune fermierilor soluţii inovatoare sub marca OR Master® pentru a lupta împotriva Orobanche Cumana în cultura de floarea-soarelui. Acest concept oferă soluţii de elită şi seminţe cu rezistenţă genetică la cele mai noi rase de Orobanche. Scopul conceptului este de a garanta cel mai durabil şi profitabil control al Orobanche pentru a proteja pe termen lung potenţialul de producţie.

EURALIS-ES-new-logoi18_b
Tehnologia Clearfield® Plus (CLP) se bazează pe o nouă genă de rezistenţă cu o toleranţă mult mai mare la imidazolinonă pentru a controla un spectru foarte larg de buruieni mono şi dicotiledonate. În comparaţie cu tehnologia Clearfield®, aceasta permite o eficacitate semnificativ îmbunătăţită în controlul buruienilor prin optimizarea formulării erbicidelor şi a adjuvanţilor, fără efecte negative asupra toleranţei şi randamentului culturilor.

Clearfield_b

ES JANIS CLP - hibrid linoleic
• Rezistenţă genetică la Orobanche până la rasa G şi sistem de producţie Clearfield® Plus;
• Conţinut de ulei: 47%;
• Pornire viguroasă în vegetaţie;
• Toleranţă foarte bună la stresul climatic;
• Toleranţă crescută la boli: Phomopsis şi Sclerotinia;
• Pierderi minime la recoltare datorită unei talii reduse.

logo-OR-MASTER-AGFloarea soarelui_b
Densitatea recomandată:
- pe soluri fertile şi cu umiditate bună: 60.000-65.000;
- pe soluri sărace şi cu umiditate scazută: 55.000-60.000.
Sistemul de producţie Clearfield® Plus pentru floarea-soarelui oferă avantaje agronomice importante pentru fermieri: un control mai bun al buruienilor, flexibilitate în aplicare, toleranţă mai mare la erbicid, randament ridicat.
Euralis oferă o gamă de hibrizi CLP completă: ES GENESIS CLP (timpuriu, linoleic), ES KAPRIS CLP (timpuriu, linoleic), ES POETIC CLP (semi timpuriu, high-oleic), ES JANIS (semi tardiv, linoleic), ES LORIS CLP (semi tardiv, linoleic)

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!