Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CODISEM şi în România

Publicat: 29 august 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu anul 2012, brandul francez cu renume internaţional CODISEM este prezent şi în România. După mai mulţi ani de rezultate excelente înregistrate la culturile de porumb, floarea-soarelui, rapiţă şi sorg în Europa şi nu numai, CODISEM este prezent şi în ţara noastră

Click pe poza pentru galerie!

,,Suntem bucuroşi pentru că un brand cu renume pe piaţa agricolă mondială este în România. Calităţile solului autohton sunt unele de excepţie şi ar fi fost o pierdere pentru fermieri ca atuurile seminţelor CODISEM să nu se facă remarcate mai ales în ţara noastră”, a declarat George Soare, Directorul General SAVA Holding (foto).

Genetica seminţelor este, de asemenea, una de excepţie. Acest fapt a fost dovedit de testările efectuate în toate regiunile ţării pentru culturi de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, având astfel posibilitatea să fie analizată încă din perioada de start în vegetaţie, pretabilitatea hibrizilor la condiţiile autohtone.

Chiar dacă seceta a fost caracteristica dominantă a sezonului cald din acest an, hibrizii CODISEM se remarcă printr-o rezistenţă foarte bună la stresul hidric din sol şi atmosferă, manifestând caracterul “stay green” (capacitatea de a rămâne verde) în condiţii climatice deosebite.

Specialiştii CODISEM acordă o atenţie deosebită dezvoltării programului de selecţie a varietăţilor - CODITEST, proiectul fiind sprijinit de o reţea de staţiuni şi centre de testare răspândite în mai multe zone din Europa. Prin sistemul CODITEST se urmăreşte adaptarea soiurilor şi hibrizilor la diferitele condiţii de climă şi sol, precum şi asigurarea unor recolte care să satisfacă cerinţele tot mai exigente ale fermierilor.

Varietăţile CODISEM prezente pe piaţa românească sunt pretabile la condiţiile pedoclimatice din România, fiind rezistente la secetă şi arşiţă, dar şi la ger şi boli şi, cel mai important, cu un potenţial de producţie ridicat, concretizând astfel obiectivul principal al programelor de amelioare din staţiunile proprii de cercetare din Franţa şi, bineînţeles, cele din Europa.


SAVA Holding - deschizătoare de drumuri pentru CODISEM

Referindu-se la obiectivele dezvoltării CODISEM în România, Directorul General SAVA Holding, George Soare, a ţinut să precizeze: ”După ce am fost convinşi că avem cea mai bună opţiune în ceea ce priveşte calitatea şi competitivitatea brandului, am spus că e timpul ca fermierii români, şi nu numai, să încerce şi altceva.

Era vremea pentru a aduce hibrizi noi cu o genetică îmbunătăţită, care să corespundă cerinţelor pieţei actuale. Nu ne-am temut să intrăm în competiţie pentru locurile fruntaşe. Ştiam ca suntem imbatabili în ceea ce priveşte performanţa. Avem nevoie doar de ceva timp pentru ca tot mai mulţi fermieri să înţeleagă, văzând şi recoltând, valoarea seminţelor CODISEM.

Astfel, am dezvoltat platforma SAVA Holding, unde deţinem infrastructura logistică pentru depozitarea seminţelor, beneficiind de incinte moderne, aclimatizate corespunzător, dotate cu tehnologie de ultimă generaţie, tot de aici asigurându-se şi livrarea seminţelor către fermieri, în condiţii de operativitate sporită.

Pe lângă baza logistică, deţinem şi reţeaua de distribuţie a seminţelor CODISEM, răspândită la nivel naţional şi nu numai. SAVA Holding va asigura distribuţia seminţelor CODISEM atât către fermierii din România dar şi către cei din zona de Sud-Est a Europei”.


Performanţa - prioritatea noastră constantă

“În momentul în care esti partenerul unui brand internaţional de valoarea şi renumele CODISEM, nu ne putem permite eşecul, permanent ne pregătim şi ne perfecţionăm echipa. Am dorit cu ardoare ca brandul CODISEM sa fie adus în atenţia fermierilor români.

Ştiam că investiţiile făcute în cercetare de către specialiştii francezi au ca rezultate producerea unor varietăţi în măsură să completeze, de la an la an, acele caracteristici care sunt necesare pentru a ţine pasul cu schimbările de climă, cu standardele de productivitate şi profitabilitate”, a menţionat George Soare, subliniind calitatea şi performanţele varietăţilor CODISEM.

Venind în ajutorul fermierilor, SAVA Holding le pune la dispoziţie o gamă variată de pesticide şi îngrăşaminte pentru o performanţă crescută a culturilor agricole.

Pentru ca rezultatele să fie dintre cele mai bune, specialiştii CODISEM oferă consultanţă fermierilor precum şi recomandări în ceea ce priveşte tehnologia ce trebuie aplicată. Toţi cei care doresc să beneficieze de performanţele acestui brand trebuie să aibă convingerea că specialiştii noştri deţin cunoştinţele necesare pentru a-i ajuta în obţinerea unor producţii ridicate.

 

OFERTA DE HIBRIZI

Pentru anul agricol 2012-2013, CODISEM  vă propune trei hibrizi de rapiţă, cu caracteristici deja testate, recunoscute şi apreciate de toţi fermierii care i-au cultivat.
CODIRAP - Adaptabilitate la orice tip de climă şi sol
CODISUR - Regularitate şi productivitate la recoltare
COD 0462 - Ramificare excelentă şi randament de producţie ridicat

Începând cu anul 2012, brandul francez CODISEM este prezent şi pe piaţa din România, prin distribuitorul unic autorizat SAVA HOLDING.

Vizualizat: 548 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?