Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Clubul Limagrain „Privilege”

Publicat: 05 decembrie 2016 - 15:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La finalul lunii octombrie, echipa Limagrain România a prezentat unui grup de fermieri, care le sunt clienți premium, avantajele intrării în Clubul „Privilege”.

Printre aceștia i-am remarcat pe Arnaud Perrein (președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România - APPR), Ion Dedu (administrator la Cerealis Alliance), Marin Iordache (administrator la Agro Total), Ovidiu Siteavu (administratorul fermei Arasol) și pe Dănuț Sitaru - fiul vicepreședintelui LAPAR Nicolae Sitaru.

Clubul Limagrain „Privilege”Click pe poza pentru galerie!

O nouă abordare de marketing
Ionuț Lăpădătescu, managerul general Limagrain România, a prezentat pe scurt avantajele acestui program. E vorba de un acces mai ușor la cei mai noi hibrizi Limagrain, dar și la cele mai recente și utile informații din domeniu. În plus, ar mai fi accesul la platforma online, dar și facilitarea unor vizite în Franța, la sediul companiei Limagrain. O companie înființată acum 75 de ani cu statut de cooperativă. De altfel, Limagrain este în continuare proprietatea a două mii de fermieri, deși a devenit în timp un grup internațional cu vânzări în 55 de țări, ocupând poziția a patra printre companiile producătoare de semințe la nivel planetar. Iar în ceea ce privește strict semințele de legume, sunt chiar pe poziția secundă în businessul mondial.
Dar să revenim la avantajele intrării în acest club select care este un parteneriat profitabil pentru ambele părți. Membrii ”Privilege” vor beneficia de întâlniri „face to face”, precum și de participarea la simpozioane, conferințe, expoziții și evenimente de câmp. Vor avea acces instantaneu la campaniile online și, pe viitor, la canalul YouTube România Limagrain. Vor fi parte activă în campaniile outdoor (în câmp) și în loturile demo organizate pe grupuri de fermieri din anumite zone.
Evenimentul de lansare a Clubului „Privilege”, de la sfârșitul lunii octombrie a.c., s-a desfășurat pe parcursul a trei zile. Prima la București, urmată de două zile în Poiana Brașov unde fermierii au beneficiat de patru ședințe „Off Road Trip Nissan” și de posibilitatea de socializare cu reprezentanții Limagrain.
Dacă tot a venit vorba de echipa Limagrain, Roxana Pastuhov ocupă de trei luni postul de manager de marketing și este vizibil efortul său în promovarea companiei. Chiar și în prezentarea Clubului „Privilege” și a platformei online.


NOUTĂȚILE DIN PORTOFOLIUL LIMAGRAIN
De anul viitor, fermierii se vor bucura de un nou hibrid de floarea-soarelui - LG 59.580 SU, pretabil tehnologiei Sulfo, în fapt singurul hibrid care lipsea dintr-un portofoliu complet pe acest segment. Este un hibrid timpuriu, cu toleranță la mană. În testele comparative cu cel mai bine vândut hibrid de floarea-soarelui din țară, media producțiilor a fost asemănătoare. Densitatea recomandată este de 50-55 plante recoltabile/ha. O altă noutate la hibrizii de floarea-soarelui Limagrain este LG 50.635 CLP - un hibrid timpuriu, pentru zonele aride, cu producții medii de 3,6 t/ha.
La porumb, noul hibrid LG 30.389 - FAO 390, cu stey green pronunțat - a fost testat anul acesta în 73 de locații. La Diosig (jud. Bihor) s-au recoltat 14,763 t/ha la o umiditate de 15%, în loturi intensive. Tot la noutăți s-a nominalizat și hibridul LG 30.500 - FAO 470, care înflorește devreme, comportându-se ca un FAO 430-440. La Diosig a înregistrat o producție de 15,798 t/ha. Ambii hibrizi de porumb au bobul dentat.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 566 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!