Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

CLAAS lansează sistemul de asistenţă CEMOS pentru tractoare

Publicat: 25 noiembrie 2019 - 16:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CEMOS pentru tractoare este un sistem de asistenţă pentru operator bazat pe dialog, care optimizează setările utilajului pentru a obţine cele mai bune rezultate de la tractor şi implementul ataşat. Sistemul este acum disponibil pentru tractoarele ARION şi AXION. 

CEMOS pentru tractoare se bazează pe dialogul cu operatorul
Din 2011, CEMOS este un sinonim pentru optimizarea electronică a utilajului la combinele de recoltat CLAAS. Conceptul de extindere a sistemului CEMOS la tractoare a fost premiat cu o medalie de argint la Agritechnica în 2017, sistemul fiind acum disponibil pentru gamele ARION şi AXION.
CEMOS pentru tractoare rulează pe terminalul CEBIS. La începutul unei lucrări, sistemul de asistenţă ghidează operatorul în introducerea tuturor condiţiilor generale de utilizare – de la umiditatea solului, tipul de sol şi adâncimea de lucru până la datele implementului şi chiar tipul anvelopelor tractorului. Pe baza acestor informaţii de bază, sistemul recomandă iniţial balastul suplimentar care poate fi necesar sub forma greutăţilor în faţă, spate şi pe roţi. Apoi, operatorul introduce în sistem valorile reale aplicate. Prin aceasta, orice abatere de la recomandări, de exemplu dacă o anumită greutate faţă nu este disponibilă, este luată în considerare în dialogul de optimizare şi recomandările de presiune în anvelope furnizate ulterior.

Operatorul poate accesa dialogul de optimizare în orice moment al utilizării. CEMOS pentru tractoare asistă apoi în mod activ operatorul oferindu-i sugestii de îmbunătăţire a performanţei ansamblului tractor-implement. Sistemul îi permite operatorului să aleagă obiectivele de optimizare: randament maxim sau economie maximă de carburant. După ce operatorul face această alegere, sistemul determină situaţia curentă, apoi îl ghidează în procesul de optimizare prin adresarea de întrebări simple. După fiecare modificare a setărilor, operatorul poate verifica rezultatele pe ecran şi decide dacă să aplice noua setare sau să revină la setarea anterioară.

cemos-claas_b

Ajustare simplă a setărilor de bază ale plugului
O altă funcţie a sistemului CEMOS pentru tractoare este asistarea operatorului în ajustarea setărilor de bază ale implementului. Doar acest pas poate avea un impact pozitiv asupra consumului de carburant, uzurii, randamentului şi calităţii lucrării desfăşurate. Și aici CEMOS pentru tractoare ghidează operatorul pas cu pas, oferindu-i recomandări clare. În cazul unui plug, de exemplu, sistemul ajută la ajustarea adâncimii de lucru, brazdei frontale, punctului şi liniei de tracţiune sau menţinerea antebrăzdarului la înălţimea corectă. Explicaţiile şi diagramele implementului ajută la determinarea setărilor adecvate pentru o anumită situaţie.

Astfel, CEMOS pentru tractoare îi solicită în mod activ operatorului să se gândească la acţiunile sale. Acest lucru îi ajută chiar şi pe operatorii fără experienţă să obţină rezultate bune în timpul lucrului cu tractorul şi implementul. Operatorii de tractoare experimentaţi vor descoperi că dialogul de optimizare şi recomandările privind aplicarea de balast şi presiunea în anvelope permit îmbunătăţirea simplă a performanţei şi eficienţei ansamblului tractor-implement.
CEMOS pentru tractoare este disponibil pentru tractoarele CLAAS cu transmisie continuu variabilă CMATIC şi terminal CEBIS cu ecran tactil şi poate fi montat ulterior.

Vizualizat: 1049 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?