Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

China va cultiva mai multă soia

Publicat: 05 noiembrie 2016 - 01:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Extinderea suprafeței cultivată cu soia, în detrimentul porumbului este una dintre țintele noului planul cincinal de dezvoltare agricolă anunțat de guvernul chinez. Mai multe detalii privind planul cincinal nu au fost încă date publicității. Însă Reuters apreciază că planul prevede creșterea suprafeței cultivate cu soia de la 6,53 milioane hectare în 2015, până la 9,33 milioane hectare în 2020, în paralel cu reducerea suprafeței cultivate cu porumb cu cca. 0,7% pe an, până la 33,3 milioane hectare în 2020.

China este cel mai mare consumator mondial de soia și a înregistrat o creștere medie a cererii interne de până la 8% (adică 6 milioane tone) în ultimii cinci ani. Această creștere a necesarului de soia (în China) a fost principalul factor de susținere a unui nivel ridicat al prețului mondial la soia și rapiță.
Fără alte detalii ale planului este dificil de evaluat acum impactul viitor asupra pieței internaționale. Cu toate acestea, creșterea suprafeței cultivate, combinată cu randamentul mediu ar putea conduce la o producție internă de până la 17 milioane tone soia, cu numai 5 milioane tone mai mare decât recolta din 2015 a Chinei.
USDA apreciază că, în perioada 2015-2021, necesarul de soia al Chinei va crește cu 14 milioane tone, până la un total de 107 milioane tone.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 574 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!