Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CERCETARE ROMÂNEASCĂ: BIOSTIM - remedii din NATURĂ pentru CULTURĂ

Publicat: 26 mai 2017 - 16:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SĂ CULEGEM ROADELE CERCETĂRII! Cooperativa BRAICOOP din Brăila este angajată în proiectul de cercetare Biostim, pe linia obţinerii de biostimulatori vegetali din deşeuri agricole post-recoltare şi din plante medicinale, pentru creşterea calităţii produselor agricole şi horticole. 

Obiectivul constă în proiectarea şi construirea unei platforme de biodegradare pentru o tehnologie de obţinere a unor reţete specifice de biostimulatori vegetali, pornind de la producţia secundară şi deşeurile agricole rămase în urma recoltării, precum şi extracte de plante medicinale. Apoi urmează testarea biopreparatelor obţinute şi brevetarea tehnologiei şi a biostimulatorilor produşi.
Cooperativa Agricolă Braicoop este coordonatorul acestui demers ştiinţific care se desfăşoară în perioada octombrie 2016 - octombrie 2018, cu o valoare totală de de 1882.734 lei, din care 234.593 lei cofinanţare de la cooperativa brăileană.

Trifan-Daniela_b

“Ideea dezvoltată în proiect a pornit cu mai mulţi ani în urmă, când s-au făcut studii aprofundate privind potenţialul de obţinere a unor biofertilizanţi din masa vegetală reziduală după recoltarea culturilor agricole. S-au obţinut produse experimentale bogate în nutrienţi, însă instabile din punct de vedere al microorganismelor existente. De aceea, s-au realizat ulterior studii de obţinere a unor biofungicide din plante medicinale”, a precizat cercetătorul Daniela Trifan, şeful Laboratorului Braicoop de analize agrochimice şi pentru consultanţă în agricultură.

Despre cum reuşesc cercetătorii şi fermierii din cooperativă şi conlucreze pentru obţinerea unui asemenea produs, dar şi de unde vor obţine fondurile necesare, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 2170 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!