Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

CEI MAI PRODUCTIVI HIBRIZI din 2017. DEKALB - numărul 1 din nou!

Publicat: 15 septembrie 2017 - 14:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Hibrizii DEKALB, numărul 1 în România, pentru al doilea an consecutiv, în competiţia anuală de Ziua Porumbului, organizată în comuna Orezu, judeţul Ialomiţa. Şi în anul 2017, genetica DEKALB şi-a confirmat stabilitatea prin performanţele dovedite la acest final de sezon.

În cadrul competiţiei, unde fiecare lot de porumb a fost cântărit în prezenţa reprezentanţilor tuturor companiilor participante, DEKALB a ocupat primele două poziţii în rândul celor 71 de hibrizi recoltaţi. Astfel, hibridul de porumb DKC 5830 (RM 108, hibrid tardiv) a avut o producţie de 15,207 kg/ha la STAS, la o densitate de 70.000 de boabe la semănat/ha pe terenurile neirigate din Ialomiţa. Locul doi pe podiumul celor mai productivi hibrizi de porumb ai anului revine tot mărcii DEKALB. Este vorba de hibridul DKC 5068 (RM 100, hibrid tardiv), cu o producţie de 14,975 kg/ha, tot la neirigat.

5 hibrizi DEKALB în TOP 10

Echipa-Monsanto---Ziua-Poru_b

Încă odată a fost demonstrată performanţa hibrizilor DEKALB, cu producţii de peste 15 t/ha. La ”Ziua Porumbului” din comuna Orezu, judeţul Ialomiţa, au fost recoltaţi 71 de hibrizi de porumb, comercilizaţi de către companiile care activează pe piaţa agricolă din România.
”Performanţa de anul acesta a arătat că gentica DEKALB este una constantă. Suntem campioni, pentru al doilea an consecutiv, cu hibrizii noştri. Ne bucurăm să ne autodepăşim performaţele de anul trecut; asta reconfirmă stabilitatea hibrizilor şi potenţialul lor de producţie. Practic, toţi hibrizii DEKALB, cu care am participat, au avut producţii de peste 13 t/ha, după cum se poate vedea şi în clasament. Pe lângă produse şi programe comerciale, oferim şi servicii de consultanţă tehnică pentru a pune în valoare potenţialul hibrizilor DEKALB. Echipa comercială a companiei vizitează anual mii de fermieri din România şi încercăm să fim aproape de aceştia cu toate sfaturile şi recomandările de care au nevoie pentru a-şi maximiza profitul”, spune Daniel Stanciu, director de marketing şi strategie Monsanto România.

Monsanto România a fost prezentă în competiţia de la ”Ziua Porumbului” cu 6 hibrizi: DKC 3969, DKC 4541, DKC 4670, DKC 5075, DKC 5068 şi DKC 5830. Recoltarea hibrizilor competitori s-a făcut pe loturile demonstrative din ferma Elsit, din judeţul Ialomiţa, condusă domnul Ing. Nicolae Sitaru. Toţi participanţii au beneficiat de condiţii egale de tehnologie clasică, neirigat, aceeaşi calitate şi cantitate a tratamentelor fitosanitare.

Vizualizat: 2749 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?