Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Campanie reuşită pentru fermierii doljeni

Publicat: 28 noiembrie 2017 - 12:07
1 comentarii   | Video 1 2 3 4 5 6 7 8   | Print | Trimite unui prieten

Înainte de intrarea în iarnă, producătorii agricoli din judeţul Dolj au finalizat sub bune auspicii lucrările prevăzute în campania agricolă de toamnă. Ca urmare, fost însămânţate suprafeţele programate de rapiţă, grâu, orz, orzoaică şi triticale.

Corespunzător cu programul agricol judeţean, au fost aşezate sub brazdă seminţele de rapiţă pe cele 29.500 de hectare, iar cele de orz pe 24.000 ha. În plus, cultura de grâu a fost înfiinţată pe 170.000 ha bine pregătite din punct de vedere agronomic, iar cea de triticale pe 3.450 hectare de dinainte stabilite.

Epoca optimă de semănat determină jumătate din viitoarea recoltă  
Aşa cum recomandă specialiştii din agricultură, respectarea perioadei de semănat are o mare influenţă pentru arhitectura viitoarei recolte de grâu. Pentru zonele de câmpie din sudul ţării, epoca optimă la grâu este stabilită a fi cuprinsă în intervalul 25 septembrie – 15 octombrie, iar pentru zonele colinare, două săptămâni mai târziu, între 15 septembrie şi 1 octombrie.
Mai mult decât atât, maşinile de semănat trebuie să intre în câmp atunci când temperatura din aer este cuprinsă între 13-15 grade Celsius şi să se încheie termine când scade la 8-9 grade C.  
De aceea, inginerii agronomi ştiu că respectarea perioadei optime de semănat contribuie cu până la 40-50% la realizarea nivelului producţiei, iar arătura de toamnă, lucrarea de bază a solului, va da măsura, alături de celelalte verigi tehnologice, viitoarelor recolte din ciclul de primăvară.  

Peste 200 mii de hectare arate  
În judeţul Dolj, frontul de ploi care s-a manifestat pe parcursul lunilor de toamnă a asigurat cantitatea de apă necesară răsăririi rapiţei şi însămânţării celorlate culturi de toamnă. În acelaşi timp, precipitaţiile s-au dovedit a fi favorabile şi pentru executarea de calitate a lucrărilor de prelucrare a solului, respectiv ogoarele adânci pentru a însămânţa culturile de primăvară în perioada optimă. Astfel, la această dată, arăturile de toamnă pe mai bine de 200 mii de hectare se apropie de încheiere

Aratura_b

Vizualizat: 481 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 8 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Vlad Tepes
|
11. 28, 2017. Tuesday 13:37

Comunistii Au Devenit Mari Fermieri ??? !!!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Scolile agricole - semnal de alarma!

Scolile agricole - semnal de alarma!

Specialist în cresterea pasarilor de curte si absolvent al unei scoli cu profil agricol - Liceul Tehnologic „Mihail Kogalniceanu” din Miroslava (jud. Iasi) - Leonard Stafie considera ca institutiile de învatamânt cu profil agricol au nevoie de sprijin pentru a redeveni ceea ce erau cândva.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?