Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ca la 20 de ANI...

Publicat: 21 februarie 2018 - 00:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La oameni, 20 de ani reprezintă o vârstă tânără, de început de drum în viaţă. Cu totul altfel se socoteşte vârsta unei publicaţii agricole. FERMA a intrat, în această lună, în cel de-al 20-lea an de existenţă, rotunjind astfel o perioadă îndelungată de apariţii editoriale, de transformări grafice şi de conţinut, de întâmplări şi poveşti de viaţă, de năzuinţe şi destine împlinite.

La 20 de ani de viaţă ai revistei Ferma, la o vârstă matură, dar frumoasă, întreg colectivul redacţional îşi continuă munca adaptându-se permanent la noile tehnologii şi tendinţe, la nevoile actuale ale fermierilor, la realitatea agricolă. Toate acestea se regăsesc în conţinutul editorial al revistei, în cele peste 22.000 de pagini publicate de la începuturi şi până astăzi.

Mi-ar fi aproape imposibil să-i nominalizez pe toţi cei care şi-au dedicat timpul, cunoştinţele şi priceperea la elaborarea revistei Ferma, în cei 20 de ani. Pentru că sunt foarte mulţi: profesori, jurnalişti, tehnicieni, fermieri, colegi de la marketing şi departamentul comercial şi economic. Din păcate câţiva membri ai familiei Ferma au părăsit, mult prea devreme, lumea pământeană, lăsând însă în urma lor zeci de articole care au adus profitabilitatea în multe dintre fermele româneşti.

Ne-am gândit cum să consemnăm cei 20 de ani şi am făcut o primă selecţie printre fotografiile din arhiva Ferma, pe care le-am aşezat, la loc de cinste, pe coperta revistei. Şi vor urma şi altele pe parcursul acestui an.

Mai mult, tipărim şi o colecţie unică de cărţi de specialitate semnate de specialiştii noştri din Consiliul Consultativ şi care conţin articole publicate de-a lungul anilor în revista Ferma, modificate şi aduse la zi, în concordanţă cu prevederile în vigoare. Prima lucrare a şi ieşit de la tipar, în această lună, şi este dedicată unui subiect actual şi prea puţin aplicat în realitate - bunăstarea şi sănătatea animalelor şi a oamenilor. Volumul este semnat de profesorul emerit Mihai Decun, primul cercetător român care a studiat necesitatea şi impactul adoptării normelor de biosecuritate şi bunăstare în ferme.

Dragi cititori ai revistei Ferma, nu-mi rămâne decât să vă mulţumesc, în numele întregii echipe, pentru conştiinciozitatea cu care ne urmăriţi, pentru fidelitate şi încrederea în conţinutul editorial la care contribuiţi nemijlocit prin poveştile voastre de viaţă, prin puterea exemplului, prin aprecieri, sugestii şi respect.
La mulţi ani, FERMA!

(foto: mesajeurarifelicitari.com)

ferma20-ani_b

Vizualizat: 1034 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?