Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BURUIANA care costă agricultura britanică 1 MILIARD DE LIRE pe an

Publicat: 11 aprilie 2020 - 15:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noi cercetări efectuate de institutul Rothamsted Research din Hertfordshire au scos la iveală uriaşul impact pe care buruiana coada vulpii, sau black-grass cum îi spun englezii, o are asupra agriculturii britanice.

Prezentată drept buruiana din vestul Europei care provoacă cel mai mare prejudiciu economic, Alopecurus myosuroides, cum este denumită ştiinţific această plantă, costă economia britanică aproape 400 milioane de lire sterline anual, pe lângă faptul că provoacă pierderi de recoltă în cantitate de 800.000 de tone, având implicaţii potenţiale pentru securitatea alimentară din Regat.

coada-vulpii_bPotrivit cercetătorilor britanici, scenariul cel mai rău - în cazul în care toate suprafeţele sunt invadate în proporţie mare de "coada vulpii" - ar putea duce la un cost anual de 1 miliard de lire sterline, cu o pierdere a producţiei de grâu de 3,4 milioane de tone pe an.

Se estimează că Marea Britanie pierde în prezent 0,82 milioane de tone din producţia de grâu în fiecare an (echivalent cu aproximativ 5% din consumul intern de grâu din Regat) din cauza acestei buruieni rezistente la erbicide. Iar costul se ridică la peste 380 de milioane de lire sterline pe an. Dar implicaţiile economice sunt mult mai mari, în condiţiile în care sunt aplicate substanţe chimice de combatere a aşa numitei black-grass, care oricum nu sunt întotdeauna eficiente, din cauza rezistenţei dezvoltate în timp.

Glifosatul este unul dintre puţinele erbicide la care coada vulpii nu a dezvoltat rezistenţă, fermierii fiind totuşi obligaţi să aplice tratamente repetate pentru a controla această buruiană. Cu toate acestea, dovezi dintr-un studiu recent semnat Rothamsted Research arată că rezistenţa la glifosat evoluează şi în acest domeniu.

Vizualizat: 1113 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!