Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Bursa profitabilităţii

Publicat: 27 februarie 2020 - 10:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF Agricultural Solutions România a dat startul noului sezon în agribusiness, în formatul deja cunoscut al simpozioanelor de iarnă.

De această dată, echipa de profesionişti de la Marketing şi-a propus să abordeze tema rentabilităţii fermelor, sub genericul Bursa Profitabilităţii, într-o prezentare modernă, interactivă, aşa cum a obişnuit deja agricultorii.

Bursa profitabilităţii_b

„Vă invit să aprofundăm astăzi actorii ce vizează succesul, provocându-vă să descoperiţi produsele BASF care susţin o investiţie durabilă pentru afacerea dvs. Împreună dorim să contribuim la un viitor durabil, iar dumneavoastră sunteţi partenerii cu ajutorul cărora vom reuşi să creăm soluţii inovatoare care să asigure succesul agriculturii din România”, a dclarat, în deschidere, Marijan Tomšić, country manager-ul BASF Agricultural Solutions România.

La întâlnirea de la Brăila, în oferta comercială a BASF au fost prezentate noile tehnologii de protecţia plantelor. N-au lipsit informaţiile utile despre cum trebuie condusă o afacere cât mai profitabil.

„În primul rând, urez la mulţi ani partenerilor noştri şi tuturor celor care au acceptat invitaţia noastră la simpozioanele de iarnă. Am început în Constanţa şi am continuat în Brăila; ne bucurăm că avem o participare numeroasă, fermierii şi partenerii noştri din această parte de ţară sunt întotdeauna alături de noi. Avem un concept nou adaptat evenimentelor noastre, Bursa Profitabilităţii BASF. Ştim foarte bine că şi agricultura este o afacere şi, categoric, fiecare desfăşurăm o activitate pentru a obţine un profit”, a declarat Mircea Chetrone, directorul de Marketing al BASF.
În faţa unei săli arhipline, cu aproape trei sute de participanţi (fermieri, distribuitori şi profesionişti din domeniul agricol, reprezentanţi media), experţii BASF au prezentat produsele lansate de curând, poziţionate în portofoliul companiei, avantajele soluţiilor tehnologice pentru obţinerea recoltelor de calitate, precum şi rezultate ale testelor de eficacitate biologică a noilor fungicide, erbicide sau insecticide, efectuate în condiţii reale de câmp, la Centrul de Competenţe Tehnice de la Tămădăul Mare (Călăraşi).

Cei prezenţi au luat cunoştinţă de noul canal de comunicare al companiei (pagina de Facebook a BASF Agricultural Solutions România), locul în care fermierii pot afla în timp util informaţii şi soluţii despre culturile lor, problemele întâmpinate, despre agenţii patogeni şi de dăunare, dar şi răspunsuri la întrebări punctuale pe care le pot adresa specialiştilor companiei.

 

Noile soluţii BASF lansate în 2020

 

Între produsele lansate în 2020 se numără hibrizii Loris CLP şi Coloris CL, care marchează debutul BASF pe piaţa producătorilor de seminţe performante de floarea-soarelui.

Loris CLP este primul hibrid de floarea-soarelui Clearfield® Plus din portofoliul BASF, cu o producţie stabilă, adecvat pentru tehnologie intensivă şi un conţinut ridicat de ulei, indiferent de factorii de stres climatic. Este calificat ca hibrid Clearfield® Plus, adică tolerant la erbicidul Pulsar® Plus.
Alegerea excelentă pentru fermierii care îşi doresc producţii ridicate şi stabile, chiar şi în condiţii climatice dificile, este Coloris CL, noul hibrid de floarea-soarelui Clearfield®, cu toleranţă la erbicidul Pulsar® 40.

Fermierii prezenţi la Brăila au putut vedea şi noul fungicid Flexity® Duo, recomandat pentru primul tratament la grâu, soluţie optimă în combaterea principalelor boli care apar primăvara devreme, precum făinarea, rugina brună, rugina galbenă, pătarea reticulară şi arsura frunzelor.

 

În omologare, produse cu un nou azol

 

„Cunoaştem foarte bine că în ultimii ani fermierii s-au confruntat cu problema căderii plantelor de cereale, de aceea recomandăm în tehnologie introducerea unui regulator de creştere (noi am lansat produsul Medax® Top) şi, nu în ultimul rând, al doilea tratament pentru protejarea frunzei stindard împotriva septoriozelor cu fungicidul Priaxor® EC”, a recomandat Mircea Chetrone.

Oficialul companiei a precizat că sunt în curs de omologare produse care conţin un nou azol, o substanţă activă cu totul revoluţionară, ce va veni în sprijinul fermierilor şi va înlocui azolii şi substanţele active care vor fi scoase de pe piaţă.

Pentru culturile de primăvară (floarea-soarelui şi porumb), echipa tehnică a BASF propune fungicidul Retengo® cu efecte AgCelence®, recomandat pentru primul tratament, iar special pentru porumb, Wing® P, un erbicid preemergent cu un spectru larg de combatere.

 

Bursa profitabilităţii_b

 

Oferte şi pachete promoţionale BASF

 

Pentru sezonul agricol 2020, fermierii au la dispoziţie noi pachete promoţionale. Astfel, cultivatorii de floarea-soarelui pot profita de oferta specială pentru pachetul Wing® P & Retengo®. Achiziţia a 50 l de erbicid Wing® P, împreună cu 10 l de fungicid Retengo®, permite o reducere de 5% comparativ cu preţul produselor cumpărate separat.

De asemenea, BASF a pregătit încă o ofertă specială pentru achiziţia a 40 litri de erbicid Pulsar® Plus, la care se atribuie gratuit şi 2 l de fungicid Pictor®, suficient pentru tratamentul a 20% din suprafaţa erbicidată.

O altă ofertă promoţională, disponibilă pentru floarea-soarelui, are în componenţă produsele Retengo® şi Pictor®.
Pentru cultura porumbului, sensibilă la îmburuienare, mai ales în primele etape de vegetaţie, BASF propune achiziţionarea a 10 pachete Rekord™ Max, la care se acordă încă unul gratuit.

În plus, cultivatorii de păioase au la dispoziţie pachetul promoţional Flexity® Duo & Biathlon® 4D, ce asigură combaterea buruienilor din culturile de grâu, orz sau secară şi protecţia cerealelor păioase în primul tratament din primăvară. Achiziţionând un pachet de fungicid Flexity® Duo, împreună cu două pachete din erbicidul Biathlon® 4D, fermierii vor beneficia de o reducere de 5% faţă de preţul produselor vândute separat.
Toate acestea vin să completeze un portofoliu comercial complex cu produse pentru protecţia plantelor, oferit tuturor categoriilor de agricultori: erbicide, fungicide, insecticide, regulatori de creştere, inoculanţi, tratament sămânţă, inhibitori de urează sau sămânţă hibridă.


CONCURSUL FERMIERILOR DE ELITĂ


În acest an, simpozioanele de iarnă BASF marchează debutul competiţiei Liga Profitabilităţii, un concurs adresat fermierilor de elită, care cunosc necesitatea de a folosi tehnologii de ultimă generaţie pentru a obţine culturi profitabile, indiferent de condiţii.

„Brăila este un judeţ foarte important pentru noi, aici sunt unii dintre cei mai profesionişti fermieri cu care avem relaţii îndelungate. Sigur, nu vorbim doar de fermele foarte mari; noi încercăm să continuăm relaţia pe care am început-o cu fermierii şi ne dorim să îi sprijinim în aşa fel încât să crească profitabilitatea şi veniturile, pentru că în ultimii ani în judeţul Brăila s-au obţinut randamente sporite la hectar”, a susţinut Mircea Chetrone.

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

 

Vizualizat: 1031 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?